От 2016-а по времето на омбудсмана Мая Манолова имаше работни

...
От 2016-а по времето на омбудсмана Мая Манолова имаше работни
Коментари Харесай

Експерт за енергийната бедност: Има хора, които неофициално са много по-богати от някои други


От 2016-а по времето на омбудсмана Мая Манолова имаше работни групи и възторг. Всичко опира до механизъм в Министерството на труда и обществената политика, там е огромната спирачка. Изисква се повече администриране и знания, а там ги няма. Трябва да се натрупа подготвени. Това съобщи в изявление за " Още от деня " енергийният специалист Иван Хиновски.

Той означи, че европейската инструкция, обвързвана с дефиницията за енергийна беднотия, се базира на ясни правила за категоризация на механизмите, по които се открива дали избран човек е действително енергийно безпаричен, или не. " За нас е значимо цялата тази административна активност да бъде предоставена на Фонда декарбонизация. тъй като е свързана с енергийната успеваемост, която би трябвало да бъде обвързвана с енергийната беднотия. В тези оценка за категоризация на другите пластове на беднотия би трябвало да се регистрират неизмеряеми фактори: приходи от сива стопанска система, приходи от наеми, приходи от имущество. Има хора, които импровизирано са доста по-богати от някои други ", посочи специалистът. 

По думите му, по предварителни оценки цялостната либерализация на електроенергийния пазар, която е обвързване на страната ни по Фонда за възобновяване и резистентност, ще отвори дупка от 5 милиарда лева " Те би трябвало да бъдат обезщетени на семействата, което може да стане посредством преструктуриране на приходите и разноските на енергийните сдружения ", уточни Хиновски, като означи, че сегашната договрена дата през 2025 година, това да се случи, би трябвало да бъде предоговорена. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР