От 2010 г. насам художникът Михаил Вучков се е захванал

...
От 2010 г. насам художникът Михаил Вучков се е захванал
Коментари Харесай

Държавата дава 10 000 лв. за транссексуална фотосесия по картини на Майстора

От 2010 година насам художникът Михаил Вучков се е захванал с упорит план. Той претворява картините на Владимир Димитров-Майстора, като употребява трансеексуални модели.
 
Творбите на Вучков провокираха доста остра реакция, откакто планът му получи 10 000 лв. от „ Национален фонд просвета “. Някои от критиците на творбите даже дефинираха работата на младия художник като „ замяна на изкуството “.
 

Мелиса Рангелова (бившият културист Тихомир) театралничи като берачка на рози
 
„ Не мисля, че можем да приказваме за замяна на изкуството. Най-важното в изкуството е чувството и персоналната връзка “, сподели Михаил Вучков в "Тази заран ". 
 
За него по никакъв начин не е било елементарно да откри моделите, които вземат участие в фотосите. Голяма част от транссексуалните хора в България се тормозят да се разкрият, с цел да не бъдат атакувани. Именно това е повода Вучков да се насочи точно към тази група.
 
Сред транс дамите, които застанаха пред обектива му, е и Мелиса, която преди се наричаше Тихомир и стана известна около „ Фермата “.
 

 
Според Михаил Вучков няма по-сегрегирана група в България от транс общността. Отношението към транс хората е като това към дамите в XIX век и точно затова художникът е решил да размени женските персонажи от картините на Майстора с транс дами.
 
Изложбата е озаглавена "Другите българки " и ще бъде показана на 8 март от 19 часа в пространството за културни събития "The Steps ".
 

 
Източници: бТВ, clubz.bg
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР