От 2003 г. насам на 12 ноември отбелязваме Световния ден

...
От 2003 г. насам на 12 ноември отбелязваме Световния ден
Коментари Харесай

7 удивителни жени в Книгата на рекордите на Гинес

От 2003 година насам на 12 ноември означаваме Световния ден на върховете на Гинес. Така отдаваме респект на тези дами, дръзнали да създадат невероятни неща. В тази връзка, ви представяме някои от най-необичайните дами, почтено заслужили своето място в книгата „ Световни върхове на Гинес ”.

Жената с най-голяма уста в света



31-годишната жителка на американския щат Кънектикът Саманта Рамсдел е рекордьор на Гинес, като е оповестена за дамата с най-голяма уста в света. Тя беше подканена да записва връх от клиенти в TikTok.

Експерти от Световните върхове на Гинес се срещат с дамата в дентална клиника и след няколко измервания на устата ѝ те пресмятат междинна стойност 6,52 см и удостоверяват международния връх.

Саманта може да сложи цяла зелена ябълка в устата си или да побере огромна порция пържени картофи. Тя към този момент е снимала няколко видеоклипа с Айзък Джонсън, американски младеж, който държи върха за най-голямата уста измежду мъжете (размерът й е 10,175 см).

„ Ако би трябвало да дам съвет на някого с огромна част от тялото или нещо неповторимо и този някой би желал да записва връх на Гинес, бих споделила: Давай! Гордей се със себе си и го направи най-голямото си достижение. Това е твоята суперсила, това те прави специфичен и те отличава от другите ”, споделя Саманта.

Световна шампионка в категория до 60 кг



Една жена - Мухтарама Алиева от Узбекистан, която стана международна шампионка в категория до 60 кг, също остави своя отпечатък в Книгата на върховете на Гинес през 2013 година В Архангелск, Русия, за една минута тя подвигна две 6-килограмови гири 118 пъти.

Най-възрастната гимнастичка, взела участие в миналото на Олимпиада



Легендарната гимнастичка от Узбекистан Оксана Чусовитина е най-възрастната гимнастичка, взела участие в миналото на Олимпиада. Тя е на 46 години и 36 дни, когато се състезава на Олимпийските игри в Токио 2020, наедно с други състезатели, които са на 16 години. Освен това Чусовитина слага връх и по участия в 8 олимпиади при дамите.

През 2016 година тя влиза в Книгата на върховете на Гинес като единствената жена в света, състезавала се в седем олимпийски игри. Но сега тя се приготвя за присъединяване в своята девета олимпиада.

Най-високата жена на планетата



Румейса Гелги е висока 215,16 см и с помощта на растежа си предходната година тя влезе в Книгата на върховете на Гинес. Родена е със синдром на Уивър - рядко генетично заболяване, което провокира бърз напредък и някои аномалии.

Наскоро 25-годишната жителка на Турция, считана за най-високата жена в света, се качи на борда на пътнически аероплан, с цел да излети в небето за първи път в живота си. За задачата беше належащо да се освободи място, а самолетната компания даже реалокира шест места в икономична класа. Това споделя дамата в Instagram след полета си до Северноамериканския континент, който лиши 13 часа.

Най-гъвкавата жена в света е Юлия Гюнтел от Русия



Тя се назовава Злата, а хората я дефинират като „ дамата змия ” или „ дамата каучук ”. Пластичността й е просто впечатляваща - в такива причудливи пози може да се огъне единствено гумено тяло.

В Книгата на върховете на Гинес Юлия е маркирана два пъти. Първият път е, когато тя демонстрира по какъв начин може да пука балони с тил, до момента в който е в поза „ мост ”. Вторият запис е при отваряне на бутилка с краката в позиция „ стояща на ръце ”.

Иначе Злата е модел и актриса. Тя поддържа личен сексуален уебсайт, където разгласява фотоси от свои фотосесии в странни пози.

Рапунцел в днешно време



В Съединени американски щати една жена е приета за притежател на най-дългата коса в света, като усъвършенства личния си връх (през 2009 година дължината на косата й беше съвсем шест метра).

Жителката на американския щат Флорида - 60-годишната Аша Мандела, пуска косата си с дължина 33 м и счупва международния връх, който самата тя е сложила.

Мандела назовава косата си „ кралска корона ” и споделя, че е почнала да я отглежда преди повече от 40 години. За да се грижи за косата си, тежаща 19 кг, американката би трябвало да я носи в платнена превръзка и да я мие един път седмично в продължение на няколко часа. В това занятие Мандела е подкрепена от брачна половинка си. Наведнъж Аша се нуждае от до шест бутилки шампоан и два дни сушене на главата. Въпреки това дамата няма желание да се откаже от косата си.

Американка е дамата с най-дълги нокти на света - 12,8 м



Жителката на Минесота Даяна Армстронг влиза в Книгата на върховете на Гинес като притежател на най-дългите (12,8 м) нокти в света.

Тя стопира да реже ноктите си през 1997 година след гибелта на 16-годишната й щерка. Според Армстронг щерка й й правела маникюр всеки уикенд, само че след следващия астматичен припадък тя умряла. Тогава дамата се заклела, че в никакъв случай повече няма да си реже ноктите.

Понякога рекордьорката въпреки всичко би трябвало да изпили върховете на ноктите си, а това изисква помощта на дърводелец. Необходими са повече от четири часа и 15 шишенца лак, с цел да бъде изработен маникюрът й.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР