От 20:30 часа днес в клуб Фарго“ в Пловдив ще

...
От 20:30 часа днес в клуб Фарго“ в Пловдив ще
Коментари Харесай

Анимационно късо кино във „Фарго“ в Пловдив

От 20:30 часа през днешния ден в клуб „ Фарго “ в Пловдив ще бъде показано особено издание с анимационно кино , в което ще бъдат показани повече от 10 кино лентата на именитото студио „ Пиксар “ – същински титани в компютърната анимация.

Сред подбраната селекция попадат някои от знаковите герои на студиото през годините. Като да вземем за пример Майк и Съли от „ Таласъми ООД “ (2001) и Маккуин Светкавицата от „ Колите “ (2006). Сред заглавията наложително участват и носителите на премия „ Оскар “ за късометражна анимация – „ Пайпър “, „ Играта на Джери “, „ Бао “ и „ За птиците “.

Студиото „ Пиксар “ започва през далечната 1979 година като част от компютърното поделение на „ Лукасфилм “, известно като „ Графикс Груп “, преди да се отдели като корпорация на 3 февруари 1986 година, с финансиране от съоснователя на „ Епъл “ Стив Джобс. „ Дисни “ закупува „ Пиксар “ през 2006 година Студиото печели 21 награди „ Оскар “, 9 награди „ Златен глобус “ и 11 награди „ Грами “.

Проектът се реализира с поддръжката на Община Пловдив и е част от Културния календар на града. От локалната администрация припомнят, че би трябвало да резервирате места авансово . Входът е свободен.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР