От 20.00 ч. на 1 ноември 2021 г. над 350

...
От 20.00 ч. на 1 ноември 2021 г. над 350
Коментари Харесай

Армията се включи в охраната на границата с Турция и Гърция

От 20.00 ч. на 1 ноември 2021 година над 350 военнослужещи с повече от 40 единици техника оказват подпомагане на Министерство на вътрешните работи за защита на българо-гръцката и българо-турската държавна граница. Военнослужещите от 61-а Стрямска и 2-а Тунджанска механизирана бригада организират взаимни патрули със чиновници на Главна дирекция „ Гранична полиция “, оповестиха от Министерството на защитата.

На Сухопътните войски са предоставени и неотложните ремонтно-възстановителни действия на оградата по българо-турската граница и прилежащия път. Оградата се нуждае от стабилен ремонт, тъй като на доста места е пропаднала, има дупки по нея и обрасла с растителност. От 29 октомври 20 военнослужещи от състава на 55-и инженерен полк със 7 профилирани машини започнаха работа по възобновяване на целостта на оборудването в региона на РДГП „ Елхово “.

Именно военните построиха сами първите 30 километра от оградата във към този момент далечната 2014 година, като тогава имаше серия кавги. След това оборудването стартира да се строи от частни компании, като цената на километър се оказа към този момент в пъти по-висока със съществени подозрения за злоупотреби и далавери. Сега военните още веднъж поемат сами ремонта, в това число, с цел да няма подозрения за далавери.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР