Българският министър на отбраната е подписал с украинския си колега

...
Българският министър на отбраната е подписал с украинския си колега
Коментари Харесай

Тагарев е подписал с Умеров писмо за готовността на България да помага на Украйна

Българският министър на защитата е подписал с украинския си сътрудник Рустем Умеров писмо за желание, в което се удостоверява готовността на страната ни да оказва помощ на Украйна с политически, дипломатически, филантропични и военни ограничения. Това заяви военният министър Тодор Тагарев по време на чуване в Народно събрание, осведоми БНР.

" Също по този начин разширяваме опциите за съдействие в областите обучение, военно-техническо съдействие, подготовка на наша територия. Всяко едно съответно деяние ще желае вашето утвърждение. Ние към този момент имаме вашето утвърждение, в това число от решението ви от 8-ми декември и при поръчки от украинска страна, имаме подготвеност да продължим по-нататък с реализацията на това писмо с желанията. Благодаря! ", съобщи Тагарев.

Въпреки уверенията на министър Тагарев и премиера Николай Денков, че държавното управление не е обсъждало и не има намерение да изпраща български военнослужещи в Украйна, от Българска социалистическа партия, по чието искане се организира чуването, обявиха, че представители на кабинета вземат участие в интернационалните срещи, на които поемат задължения, за които нямат глоба на Народно събрание.

" За това, уважаеми сътрудници, изходът е единствено един: оставка на това държавно управление и прекъсване на задаващата се поредна национална кататстрофа, и тук изобщо не става дума за никаква съветска агитация. Тук става въпрос за това, че нас ни ръководят хора безхарактерни, хора, които не могат да защитят българския народен интерес ", разяснява Атанас Зафиров.

От Има Такъв Народ и " Възраждане " се причислиха към упреците на Българска социалистическа партия. Докато течеше чуването, в пленарна зала породи следващ вербален спор сред Манол Пейков от Политическа партия Демократична България и депутати от " Възраждане ", довел до намесата на квестори. След разтърваването им Пейков и депутатът Ангел Георгиев си насочиха взаимни упреци за " некомпетентност " от парламентарната естрада.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР