България никога не е обсъждала и не възнамерява да изпраща

...
България никога не е обсъждала и не възнамерява да изпраща
Коментари Харесай

Денков категоричен - няма да пращаме бг войници в Украйна

България в никакъв случай не е обсъждала и не има намерение да изпраща български военнослужещи за присъединяване във военни дейности в Украйна, удостовери от парламентарната естрада министър-председателят Николай Денков по време на чуването му в Народното събрание, съобщи БНР.

Денков отхвърли да се обмисля изпращане на наши военнослужещи и в Молдова като част от съюзнически сили и подсети, че това може да стане единствено след решение на Народното събрание.

И въпреки да увери, че и в персонално качество е срещу изпращане на български военни в Украйна, той се разгласи за продължение на политиката за оказване на помощ на Киев.

Изслушването на Николай Денков и министъра на защитата Тодор Тагарев е по искане на Българска социалистическа партия, поради казаното от премиера по време на визитата му в Украйна, че България ще разиска подписването на двустранно съглашение за сигурност с Киев, както и за интернационална конференция в поддръжка на Украйна в Париж.

Там френският президент Еманюел Макрон съобщи, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не трябва да се изключва в бъдеще, само че че на този стадий " няма консенсус " за сходно решение.

" Днес няма консенсус за изпращане на сухопътни войски по формален, признат и утвърден метод. В дълготраен проект обаче нищо не трябва да се изключва. Ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме, че Русия няма да може да завоюва тази война ", изясни френският президент в края на интернационалната конференция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР