Експерти от Министерството на отбраната подават оставки след допуснатата грешка

...
Експерти от Министерството на отбраната подават оставки след допуснатата грешка
Коментари Харесай

Експерт в МО подава оставка заради неизпратени покани за Богоявленския водосвет

Експерти от Министерството на защитата подават оставки след позволената неточност при гостите на формалната гала на Водосвета на бойните флагове на Богоявление. Това стана ясно в позиция на ведомството.

По-рано през днешния ден ръководителят на Народното събрание Росен Желязков съобщи от Виетнам, където той е на публично посещаване сега, че ще изиска обяснене за какво депутати от 49-ото Народно събрание не са били поканени и надлежно не са били част от формалните посетители .

В позицията се споделя, че протоколът е бил спазен - поканени са били ръководителят и зам.-председателят на Народното събрание, както и целият състав на Комисията по защита. Грешката обаче е в това, че не са били поканени ръководителите на парламентарните групи .

След предоставената инспекция специалистът, отговарящ за гостите, е открил, че пропускът е бил позволен поради неактуализирани описи. Той е уведмил министърът на защитата и е поискал да подаде оставка.

От Военното министерство декларират, че постоянно са подготвени за разговор с народнотопредставителство. Тази забележка идва след острия коментар на ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, който по-рано през днешния ден дефинира случилото се като " оскърбление на Народното събрание " .

Цялата позиция на министерството:

Във връзка с изявлението на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков по отношение на поканените публични лица на Водосвета на бойните флагове, флаговете и знамената-светини на Българската войска на 6-и януари 2024 година, Министерството на защитата осведоми, че организацията на Водосвета, който се организира обичайно на Богоявление, е според държавния протокол и не е променяна от над 20 години. Поканите се изпращат въз основата на общоприет лист, съгласно протоколните условия, който се актуализира от време на време. Министърът на защитата разпореди незабавна инспекция, която сподели, че процедурата е спазена и са били поканени ръководителят и заместник-председателите на Народното събрание, както и целият състав на Комисията по защита.

Установен е пропуск във връзка с ръководителите на парламентарни групи. Експертът, на който е предоставена тази задача, простъпка е употребил неактуализиран лист, за което алармира самичък на управлението и пожела да подаде оставка от заеманата позиция.

Подчертаваме, че вратите на Министерството на защитата са постоянно отворени за градивен разговор с народните представители в полза на сигурността и защитата на страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР