От 2 февруари започва ремонтът в двете платна на 16,5

...
От 2 февруари започва ремонтът в двете платна на 16,5
Коментари Харесай

Изглаждат още 16.5 км от вълните на магистралата при Чирпан

От 2 февруари стартира ремонтът в двете платна на 16,5 км сектор от автомагистрала " Тракия " /от 168-и до 184-и км/ сред пътната връзка с автомагистрала " Марица " и " Чирпан - Изток ". Новината заяви пресцентърът на Агенция " Пътна инфраструктура ".
Още по тематиката
Строителните действия са част от почналия през октомври м. година поетапен ремонт на общо 52 км от автомагистрала " Тракия " /от 156-и до 208-и км/. От няколко години поради нагънатото платно и дълбоките коловози скоростта там бе лимитирана на 90 км/ч. Проблемният сектор беше построен в интервала 2003 - 2007 година от " Джойинт Венчър Рануей " АД с реализатор " Пи Ес Ай " Стара Загора за 104.7 млн. лева с Данък добавена стойност.

По време на ремонтните работи ще бъде лимитирано напълно придвижването на автомагистрала " Тракия " - сред връзката с автомагистрала " Марица " и " Чирпан - Изток ". Трафикът ще минава по обходни направления. В посока Бургас придвижването ще се отклонява на пътен възел " Плодовитово ", по пътя III-666 до село Плодовитово и пътя II-66 Плодовитово - Чирпан, а на пътен възел " Чирпан - Изток " ще се включва още веднъж в автомагистрала " Тракия ".

В посока София колите ще се отклоняват на пътен възел " Чирпан - Изток " и ще минават по пътя II-66 Чирпан - Плодовитово, и по пътя III-666 от село Плодовитово ще се връщат още веднъж на автомагистрала " Тракия " на пътен възел. " Плодовитово ".

 Шофьор съди АПИ поради ограничаването от 90 км/ч на Автомагистрала „ Тракия “ Виж още

От автомагистрала " Марица " в посока Бургас колите ще се качват на автомагистрала " Тракия " и при пътен възел " Плодовитово " ще се отклоняват по пътя III-666, на село Плодовитово, по пътя II-66 през околовръстния път на Чирпан и на пътен възел " Чирпан - Изток " ще се връщат на Автомагистрала " Тракия " към Бургас.

В края на декември 2020 година завърши обновяването на 12 км от Автомагистрала " Тракия " в двете платна, сред пътните възли " Белозем " и " Оризово ". Отсечката е с нова асфалтова настилка, усъвършенствано отводняване, с нова хоризонтална маркировка, с пътни знаци и ограничаващи системи. В платното за Бургас през предходната година беше освежен и 2-километров сектор сред км 198 и км 200, напомнят от АПИ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР