От 18 ноември в Перник и околните села въвеждат режим

...
От 18 ноември в Перник и околните села въвеждат режим
Коментари Харесай

Инж. Витанов, ВиК-Перник: Под 60 000 човека ще са засегнати от режима на водата

От 18 ноември в Перник и близките села вкарват режим на водата. Вода ще има единствено в часовете от 16 до 22 часа. В най-лошия случай това ще продължи до април идната година. На процедура обаче живеещите в Перник и сега през по-голямата част от денонощието са без вода поради многото повреди.

Вижте повече в директното включване на Паулина Найденова във видеото.

Такъв режим на водата обаче не се е налагало от 93-та година. Причината в този момент е поради ниското равнище на водата в язовир Студена.
Инж. Иван Витанов, шеф на ВиК-Перник: Селат, които ще бъдат наранени от режима, с изключение на Перник, това са град Батановци, селата Голямо Бучино, Люлин, Дивотино, Мещица, Витановци, Ярджиловци, Богданов дол, Черна гора и Лесковец.
Според инж. Витанов е мъчно да се каже какъв брой семейства ще бъдат наранени от режима на водата в Перник, само че означи, че са под 60 000 индивида.

По думите му детските градини и учебните заведения би трябвало да се запасят със съдове с вода, тъй като ВиК сдруженията не разполагат с подобен брой водоноски.
Инж. Иван Витанов, шеф на ВиК-Перник: Към момента имаме 4 водоноски, които цяло лято ви раздвижваме сред селата.

 Какви са реакциите на жителите в Перник след въвеждането на воден режим Какви са реакциите на жителите в Перник след въвеждането на воден режим
От 18 ноември в Перник и близките села вкарват режим на водата. Вода ще има единствено в часовете от 16 до 22 часа. Причината е спадналият размер на язовир С...
 Режим на водата в Перник и близките села от 18 ноември Режим на водата в Перник и близките села от 18 ноември
От 18 ноември в Перник и близките села вкарват режим на водата. Вода ще има единствено в часовете от 16 до 22 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР