От 18 филийки в хляба - три ще отиват за

...
От 18 филийки в хляба - три ще отиват за
Коментари Харесай

Ще поскъпнат ли стоките заради новите тол такси?

От 18 филийки в хляба - три ще отиват за ТОЛ такса, а четири отиват за Данък добавена стойност, останалото за разноски и облага на производителя. Това изясни в утринния блок на Нова тв Миролюб Столарски от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния превоз. От сектора желаят страната да отсрочи въвеждането на ТОЛ системата. Тя би трябвало да стартира да действа от средата на годината за камиони от над 3,5 тона. Още през вчерашния ден обаче от КРИБ излязоха с апела ТОЛ системата да се вкара от 2020 година

Очакваме безпорядък, тъй като системата към момента не е построена.

По контракт би трябвало да има 6-месечен тестов интервал, който да покаже, че системата работи и регистрира коректно”, изясни Илиян Филипов, ръководител на Българската асоциация на сдруженията в превоза.

Според него без тестов интервал ще има безпорядък. Миролюб Столарски изясни, че австрийска компания построява системата и би трябвало да я съобщи на АПИ. От АПИ обаче молели същата компания да оказва помощ за обслужването на тази винетна система. „ По контракт това е благосъстоятелност на страната, т.е. на АПИ.

Трябваше да бъдат основани към 100 чисто нови пунктове. Не е направена връзката сред митниците и АПИ, не е направена и сред Национална агенция за приходите и АПИ. Ще стане по този начин, че директният трафик ще минава гратис. На митницата няма по какъв начин да ги управляват. Системата въобще не е построена. В момента с една винетка минават 3 турски камиона.”, съобщи Столарски. Според него ТОЛ системата е „ изкривена”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР