От 18 до 22 юни 2018 г. се провежда тактическото

...
От 18 до 22 юни 2018 г. се провежда тактическото
Коментари Харесай

Започна тактическо учение „Черно море 2018”

От 18 до 22 юни 2018 година се организира тактическото обучение на Флотилия бойни и спомагателни кораби „ Черно море 2018 ”, което е финален стадий от подготовката за идното през месец юли национално военноморско обучение с интернационално присъединяване „ Бриз 2018 ”.

Учението дава опция на участниците да показват и усъвършенстват своите умения при използване на оперативните процедури на НАТО, потребление на системите за ръководство на силите и средствата на флотилията и други военноморски практики, отнасящи се до планирането, провеждането и разбора на тактически учения.

В учението вземат участие общо 25 бойни и спомагателни кораби и катери от състава на флотилията и 2 вертолета АS 565 МB “Panter ” от морската авиобаза „ Чайка ”.

По време на учението ще бъдат отработени следните сериали на море:

-отразяване на офанзивите на въздушен, надводен и подводен противник;
-противодействие на офанзивите на бързо движещи се дребни надводни цели;
-разузнаване за сложени мини и заличаване на сектор от минно заграждение;
-контрол на корабоплаването;
-приемане и предаване на товари на море;
-оказване на помощ на аварирал кораб;
-защита на група надводни кораби от нуклеарно, химическо и бактериологично оръжие;
-водолазно проучване на регион за заставане на корабите на котва.

На 22 юни 2018 година в региона на пристанище Бургас във взаимоотношение с държавни и неправителствени организации ще бъдат отработени епизоди по гасене на пожар на транспортен съд в пристанище с оказване на първа здравна помощ и евакуация на потърпевши и проява на взаимоотношение с Министерство на вътрешните работи за осъществяване на бордова ревизия на транспортен съд, обвинен в противозаконен трафик на оръжие.

Командир на оперативното съединяване на море е командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, а шеф на учението е капитан I сан Ваньо Мусински – заместник-командир на флотилията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР