От 14 февруари всички ученици от Старозагорска област се връщат

...
От 14 февруари всички ученици от Старозагорска област се връщат
Коментари Харесай

Всички ученици в Старозагорско се връщат в класните стаи от понеделник

От 14 февруари всички възпитаници от Старозагорска област се връщат в учебно заведение и стартират да учат присъствено. Това взеха решение членовете на Областния медицински съвет на днешното си съвещание, което се организира онлайн. Предложението на Регионалната здравна инспекция беше за ротационно образование на учениците от 5 до 12 клас в най-големите общини – Стара Загора и Казанлък, само че то не бе подкрепено от участниците в Съвета, съобщи БНР.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30641
Татяна Димитрова, шеф на Регионалното ръководство на образованието, заяви, че данните демонстрират невисок брой възпитаници с позитивни проби. Към 10 февруари са установени 90 възпитаници с такива. Общият брой на учениците в региона е 33 020.

Димитрова подсети, че при вероятно повишение на заболеваемостта в някое учебно заведение, шефовете имат право да изискат с отчет до министъра на образованието краткотрайно преустановяване на присъствените занимания.

Запълняемостта на леглата за Covid заболели в здравните заведения е 83% за леки и приблизително тежки случаи и 48,6% в интензивните браншове.

" В Детската клиника в Стара Загора от 17 кревати - 14 са заети, в Инфекциозна клиника се лекуват 2 деца, които са в устойчиво положение ", заяви проф. Йовчо Йовчев, шеф на УМБАЛ „ Проф. доктор Ст. Киркович “. Той добави, че общият брой на леглата за деца с ковид в болничното заведение сега е 27, само че при потребност могат да бъдат разкрити още. 

В заболеваемостта от Covid се следи така наречен плато и упованията на специалистите са то да се задържи още към 5-7 дни, след което броят на заболелите да стартира да спада.

На базата на изнесените от РЗИ, от шефовете на болнични заведения и от РУО данни, участниците в днешното съвещание взеха решение, учениците от Старозагорска област да стартират да учат присъствено.

На съвещанието бе решено също да отпадне ограничаването за работно време на заведенията до 22:00 ч. Те обаче ще работят с 50% от потенциала си и при съблюдаване на наложителните ограничения.

На базата на взетите през днешния ден решения, се чака министърът на образованието да издаде заповед, с която учениците от Старозагорска област да стартират да учат присъствено от 14 февруари.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30641  Лъчезар Томов: Очаква ни втори пик на Коронавирус вълната Лъчезар Томов: Очаква ни втори пик на Коронавирус вълната  Южна Корея записва рекордно висок брой нови случаи на COVID-19 Южна Корея записва рекордно висок брой нови случаи на COVID-19  3625 нови случая на ковид у нас, 45 души за умряли 3625 нови случая на ковид у нас, 45 души за починали
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР