От 14 до 19 ноември в сградата на Доходното здание

...
От 14 до 19 ноември в сградата на Доходното здание
Коментари Харесай

Джаз седмица предстои в Русе

От 14 до 19 ноември в постройката на Доходното здание ще се организира културният конгрес „ Русе – джаз – Русе “. Събитието се провежда от Община Русе, Оперативна програма „ Русе арт “ и Клуба на дейците на културата. Програмата включва концерти, спектакли и галерия.

На 14 ноември /понеделник/ от 17.30 ч. във фоайето на Доходното здание русенци ще открият „ Емоцията на джаза “ през погледа на фотографа Иво Ботев.

Русенската опера показва две стратегии на 15 и 16 ноември от 19 ч. в зала „ Европа “ - „ И операта в джаза “ с присъединяване на Нели Петкова и Теодор Петков, и „ Между операта и джаза – Гершуин “ в осъществяване на Анна Карадимитрова и Преслав Петков. Билети за двата концерта се продават на касата на Операта.

На 17 ноември от 19 ч. феновете на Биг бенд Русе с диригент Димчо Рубчев могат да се насладят на джаз ритмите дружно със солистите Мишо Йосифов - тромпет и Вили Стоянов – тромбон.

18 и 19 ноември /петък и събота/ от 19 ч. стартира Джаз фест Русе 2022. В 46-ото издание на влиятелния конгрес ще се показват обичани реализатори като Антони Дончев трио и Ангел Заберски квинтет, за първи път ще чуем Montuno-BG с Краси Желязков и Спектрум вокал бенд. Билети за 17, 18 и 19 ноември се продават на касата на Доходното здание.

Седмицата ще приключи с „ Артисти в джаза “ на държавна такса „ Сава Огнянов “ на 19 ноември /събота/ от 21.30 ч. в „ Камерна зала “. Билети могат да бъдат закупени на касата на театъра.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР