От 14:30 вчера заседават депутатите от парламентарната комисия по правни

...
От 14:30 вчера заседават депутатите от парламентарната комисия по правни
Коментари Харесай

Какви промени в изборния кодекс гласуваха през нощта

От 14:30 през вчерашния ден заседават депутатите от парламентарната комисия по правни въпроси. Заседанието, което продължи през цялата нощ продължава и към този миг.

Народните представители разискват на второ четене измененията в Изборния кодекс, като отчетът с импортираните законодателни ремонти е 67 страници.

Беше доказана на второ четене смяната за смесено гласоподаване – посредством хартиена бюлетина и машина. Това се случи с гласовете на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Също по този начин се гласоподава, че ще са нужни 100 заявки за разкриване на секция за гласоподаване в чужбина, а не както до момента – 40. Комисията одобри предлагането на „ Възраждане “ да се промени структурата на ЦИК, която да отразява съразмерно разпределението на политическите партии в Народното събрание и да бъде в състав от 25 души.

По време на среднощното съвещание правната комисия одобри с 12 гласа " за " и 11 " срещу " предлагането на ГЕРБ-СДС да няма многомандатен избирателен регион отвън страната.

Предстои гласуването на второ четене в пленарна зала на измененията в ИК, заради което депутатите от правната комисия са безапелационни, че ще заседават до окончателното приемане на всички точки.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР