От 13-и до 25-и октомври в египетската столица Кайро ще

...
От 13-и до 25-и октомври в египетската столица Кайро ще
Коментари Харесай

Националите по спортна стрелба тръгват с оптимизъм за Световното първенство в Египет

От 13-и до 25-и октомври в египетската столица Кайро ще се организира Световното състезание по спортна пукотевица с присъединяване на близо 1100 състезатели от целия свят.

Шампионатът е от извънредно значение поради приемането на директни четири квоти от всяка дисциплинираност за Олимпиадата в Париж през 2024 година.

България ще бъде показана от осем участника, като всеки един от тях е с опция за призово класиране в своята дисциплинираност. Сребърната медалитска от Игрите в Токио Антоанета Костадинова ще бъде една от огромните ни очаквания за отличие на 25 метра малокалибрен револвер, дружно с Мирослава Минчева. Двете с изключение на самостоятелно ще вземат участие и в микса на 10 метра револвер дружно с Калоян Стаменов и Кирил Киров. Стаменов и Киров ще стрелят и на 10 метра по единично с пневматично оръжие. Другият ни представител в тази олимпийска дисциплинираност ще бъде Самуил Донков.

Сребърният медалист от последното Европейско състезание Антон Ризов и Таня Ризова са в в коронната си дисциплинираност на 50 метра пушка – 3 по 20 изстрела и 10 метра. Двамата ще вземат участие и в микса на 10 метра разстояние от задачата. При юношите ще ни показа Георги Канев на пневматична пушка – 10 метра.

Българите потеглят за Кайро в сряда сутринта с полет през Истанбул, а церемонията по откриването на Световното състезание по спортна пукотевица ще бъде в четвъртък от 17:00 часа наше време.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР