От 13 до 24 юли ще се проведе прием по

...
От 13 до 24 юли ще се проведе прием по
Коментари Харесай

Винарите ще кандидатстват от 13 юли за нова помощ заради COVID-19

От 13 до 24 юли ще се организира банкет по размер „ Кризисно предпазване на вино “. Това е петата мярка от Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш за интервала 2019-2023 година, по която Държавна фирма „ Земеделие “ отваря банкет от началото на 2020 година.

Мярката ще се ползва единствено през финансова 2020 година Целта й е превъзмогване на разстройствата на пазара в лозаро-винарския бранш, подбудени от пандемията от COVID-19.

По мярка „ Кризисно предпазване на вино “ се подкрепят създадени в страната виновност, краткотрайно оттеглени от пазара, за последователното възвръщане на неговата икономическа жизненост. Съхранението на вино ще се прави в хранилища или лични пространства за предпазване в обекти за произвеждане на вино.

За финансова помощ могат да аплайват винарски предприятия, вписани в лозарския указател като винопроизводители, според Закона за виното и спиртните питиета. Други възможни претенденти са още организации на производители, асоциации на организации на производители, групи производители и междубраншови организации в бранш винено грозде.

Допустимият интервал за подкрепяне на складирани количества вино по мярката е 4 май – 20 септември 2020 година Размерът на финансовата помощ е 0,04 лева за един литър вино, складирано за интервал от 1 месец, или еквивалентната/преизчислената стойност дневно. Максималният размер на съфинансирането от Европейския фонд за гарантиране на земеделието по мярката е 100 % от цената на допустимите разноски.

Министър Танева: Не ограничаваме, която и да е стока в един магазин

На формалната интернет страница на Държавна фирма „ Земеделие “ са оповестени мостри на документите за кандидатстване.

Документи по мярката ще се подават персонално или посредством упълномощено лице в Централно ръководство на Държавна фирма „ Земеделие “, ул. Гусла 3, отдел „ Вино, промоционални стратегии и лицензии “, след авансово записан час на един от следните телефони: 02/81 87 513, 02/8187 517 и 02/8187 534. С цел отбягване на огромни скупчвания от хора, молим бенефициентите да съблюдават прецизно авансово записаните часове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР