От 12 до 16 юни се проведе, вече традиционния за

...
От 12 до 16 юни се проведе, вече традиционния за
Коментари Харесай

„Седмица на изкуствата в Район Северен“ 2023

От 12 до 16 юни се организира, към този момент обичайния за Район „ Северен " празник на изкуствата за дребни и огромни - „ Седмица на изкуствата в Район Северен ".
Прочетете още
Парковете в региона се трансфораха в креативен пространства за всички искащи, дребни и огромни създатели. Там преподаватели от школите по изкуства на Народно читалище „ Проф. Кирил Дженев-2018 ", помагаха и направляваха малчугани и по-пораснали деца в основаването на самобитни дребни произведения на изкуството, които по-късно всеки от тях отнесе в дома си, с цел да покаже по какъв начин с готовност и доза гений може да се сътвори нещо красиво. Освен на белите платна, дребните художници имаха опцията да се допрян и до коренните български занаяти, като претвориха елементарни на пръв взор дървени лъжици и дъсчици в дребни изящни произведения на изкуството.

Вечерите на „ Седмица на изкуствата в Район Северен " бяха изпълнени с доста музика и танци на сцената на парк „ Рибница ". Над 120 деца показаха музикални и танцови осъществявания от разнообразни стилове - балет, поп и джаз пеене, национални танци, спектакъл за деца и други Въпреки неприятното време, публиката, събрала се в парка устоя на това тестване и поддържа дребните реализатори със заслужени овации.

В заключителния ден на „ Седмица на изкуствата в Район Северен " 2023 дребните създатели от арт работилниците, посетиха Читалище „ Проф. Кирил Дженев-2018 ", където също сътвориха невероятни произведения. А като „ черешката на тортата " бе концерта на Фолклорен отбор „ Тракия ". Те зарадваха правилните си фенове с песни и танци от разнообразни етнографски области на България и уместно поставихме дружно „ точката " на тазгодишното издание на „ Седмица на изкуствата в Район Северен " 2023.

„ Седмица на изкуствата в Район " Северен " е взаимна самодейност на Народно читалище „ Проф. Кирил Дженев-2018 " и господин Стоян Алексиев - кмет на Район „ Северен ", Община Пловдив.

Проекта се финансира по съставен елемент „ Гражданска интензивност " на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР