Община Пловдив е готова със списъка с проекти, с които

...
Община Пловдив е готова със списъка с проекти, с които
Коментари Харесай

Община Пловдив иска 30 млн. лева от Европа за електробуси, чака и 50 млн. за инфраструктурата

Община Пловдив е подготвена със листата с планове, с които ще кандидатства за новия програмен период  от Европа. Проектите са за над 80 млн. лв., като сумата надвишава заложените средства за града.  Зам.- кметът по европейски политики Владимир Темелков съобщи, че в самото начало когато са определяни сумите за другите общини, за Пловдив са били отредени 58 млн. лв., което е извънредно малко. Още повече, че за други по-малки общини е имало заделени много по-сериозни суми. От градските управляващи към този момент са провели диалози в Министерството, като имат уверението, че всички планове ще им бъдат утвърдени, макар че сумата надвишава лимитната за града.
Прочетете още
Най-голямото перо за което се чакат средства е екологичен градски превоз, като сумата е 29.4 млн. лв.. На последващо място е продължението на бул. „ Санкт Петербург ”от кръговото на SPS до Ягодовско шосе. Този план е извънредно значим освен като инфраструктура, само че е обвързван и с бъдещото създаване на Математическата гимназия. В регион Тракия с 12 млн. лв. би трябвало да се направи парк „ Хан Крум ”.

Следващата по мярка инвестиция е за реконструкцията и оборудването на Спортния диспансер, който има и директно отношение към ремонта на плувен комплекс „ Младост ”. Община Пловдив желае да построи и център за палиативни  грижи за 5.5 млн. лв., който ще се намира в регион Тракия, като сходен вид здравна и обществена услуга няма в града. В програмата за развиване на районите е залегнало и строителството на новата постройка на ОУ „ Алеко Константинов ”, чиято стойност е изчислена на 3 млн. лв..  Останалите два плана са за енергийна успеваемост на публични здания, като единият е  за санирането и обновяването на ДКЦ 5 с 3.4 млн. лв. и 3 млн. лв. за постройката на Административния съд.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР