Адски тапи от коли блокират целия квартал Христо Смирненски, предаде

...
Адски тапи от коли блокират целия квартал Христо Смирненски, предаде
Коментари Харесай

Смирненски се превърна в Кючука 2: Адски тапи блокират движението втори ден

Адски тапи от коли блокират целия квартал Христо Смирненски, съобщи кореспондент на TrafficNews . Движението в квартала още от ранни часове е извънредно затруднено, водачи търсят различни направления през улиците, с цел да заобикалят прекосяването през бул. „ Пещерско шосе ”. Още от кръстовището за Прослав тапите са километрични. Колите помръдват едвам с няколко метра.
Прочетете още
По-страшно е ситуацията на прелеза на бул. „ Пещерско шосе ”, където изнервени водачи натискат клаксони и бързат да минават без значение дали са с преимущество или не, като основават причина за произшествия.

Ул. „ Лерин ”, една от единствените останали отворени връзки със „ Западен ”, е още по-натоварена от нормално, десетки коли чакат дълго, с цел да съумеят да се включат в придвижването по главните булеварди – отворената част от бул. „ Хаджи Димитър ” и бул. „ Пещерско шосе ”.

Неразбрали за смяната в придвижването водачи обръщаха посоката на ул. „ Царевец ” и се пренасочваха към блокирания бул. „ Пещерско шосе ” или минаваха през уличките, с цел да избегнат километричните тапи.

Адските тапи  в квартала се случват на фона на затварянето на бул. „ Хаджи Димитър ”от през днешния ден. То е обвързвано с построяването на шахта на Южния обходен колектор, която е последната част от плана на ВиК в зоната на към този момент построената нова пътна връзка сред „ Западен ” и „ Южен ”.

Очаква се кръстовището на “Царевец ”, “Солунска ” и “Хаджи Димитър ” да бъде изцяло приключено и пуснато в употреба на 8 юни 2024 година

Бул. „ Пещерско шосе ” стана извънредно сложен за прекосяване, след затварянето на ул. „ Солунска ” преди няколко месеца. Очакваше се трафикът да спадне, откакто тя още веднъж бъде пусната за придвижване, само че това не се случи. Още с отварянето на „ Солунска ” затвориха бул. „ Хаджи Димитър ”, с което адските тапите по бул. „ Пещерско шосе ” остават най-малко още месец.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР