От 10 до 15 септември в Беларус се очаква да

...
От 10 до 15 септември в Беларус се очаква да
Коментари Харесай

Бойно Славянско братство между Беларус, Русия и Сърбия на границата с Полша

От 10 до 15 септември в Беларус се чака да дойдат участниците в беларуско-руско-сръбското военно обучение " Славянско братство-2020 ", което ще се състои на Бресткия полигон на 38-а обособена десантно-щурмова бригада от въоръжените сили на страната хазаин. Това заяви през днешния ден в Телеграм беларуското министерство на защитата, съобщи ТАСС.

Брест се намира в югозападната част на Беларус, на границата с Полша, близо до Украйна.

Маневрите " Славянско приятелство " се организират за шести път. Първото им издание, през 2015 година, беше в Русия, а идващите - в Сърбия, Беларус, отново в Русия, още веднъж в Сърбия през 2019 година и в този момент в Беларус.

Сегашното обучение ще бъде командвано от представител на беларуските сили за специфични интервенции. Ще се упражняват взаимни дейности при интервенции за битка с тероризма.

На 2 септември началниците на генералните щабове на съветската и на беларуската войска Валерий Герасимов и Александър Волфович разискаха по телефона военното съдействие, по-специално подготовката за тазгодишното обучение " Славянско приятелство " и за стратегическото командно-щабно обучение " Кавказ-2020 ", планувано на територията на Русия.

През юни 2019 година, когато хазаин на " Братството " беше Сърбия министърът на защитата Александър Вулин съобщи, че провежданите дружно с Русия и Беларус военни учения демонстрират, че Сърбия има съдружници при възможна бъдеща война на Балканите.

" Славянско приятелство " демонстрира, че " ние към този момент не сме сами ", сподели тогава сръбският боен министър.

Миналия месец беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че " задграничните сили " провеждат скупчване на войски на границата на страната.

Облечен във военна униформа, президентът на Беларус съобщи, че е сложил въоръжените си сили в " нараснала бойна подготвеност ", поради " придвижването на войските на НАТО към границите ". Затова Лукашенко заповяда на управлението на министерството на защитата без предизвестие да се реагира на нарушавания на западната граница.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР