От 10 декември 2018 г. Българската народна банка (БНБ) пуска

...
От 10 декември 2018 г. Българската народна банка (БНБ) пуска
Коментари Харесай

БНБ пусна златна столевка със Свети Стефан

От 10 декември 2018 година Българската национална банка (БНБ) пуска в обращение златна възпоменателна монета „ Св. Първомъченик Стефан “ от серията „ Българска иконография “. Тя е с номинал 100 лв. и ще се продава за 890 (осемстотин и деветдесет) лв..
Монетата ще се продава в Българската национална банка – на две каси на пл. „ Княз Александър I “ № 1 и на четири каси в Касов център на Българска народна банка на ул. „ Михаил Тенев “ № 10, както и в офиси и клонове на Първа капиталова банка АД, Райфайзенбанк (България) ЕАД и Тексим Банк АД.
В интервала от 10 декември до 12 декември 2018 година в това число всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската национална банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета „ Св. Първомъченик Стефан “ ще се продава без ограничавания.
Златната паричка тежи 8,64 г и е с диаметър 24 мм. Тиражът е 2000 броя.
На лицевата страна на монетата е изобразена емблемата на Българската национална банка с годината „ 1879 “ върху лентата; тъдява: надпис „ БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА “, номиналната стойност „ 100 ЛЕВА “ и годината на емисията „ 2018 “.
На противоположната страна на монетата е ситуирано канонично изображение на Свети Стефан, а към него надпис „ Сухопътни войски.ПМЧК СТЕФАН “.
Автор на художествения план е Пламен Чернев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР