От 1 юни българските граждани ще имат пълна свобода на

...
От 1 юни българските граждани ще имат пълна свобода на
Коментари Харесай

Швейцария премахва ограничения за придвижване и работа на българи

От 1 юни българските жители ще имат цялостна независимост на напредване, работа и уседналост на територията на Швейцария, осведомят от посолството на Берн в София. Решението за анулация на квотите е взето на съвещание на Федералния съвет през вчерашния ден.

На 31 май изтича защитната уговорка за служащи от България и Румъния в Швейцария и жителите на двете страни ще имат цялостна независимост на придвижване при същите условия, каквито имат жителите на другите държави-членки на Европейския съюз.

Българските и румънските жители обаче ще имат право да усядат в Швейцария, в случай че са си намерили работа или потвърдят, че разполагат с задоволително средства за престой.

Хърватия остава единствената страна-членка на Европейски Съюз, чиито жители към момента имат единствено стеснен достъп до швейцарския трудов пазар, защото се причисли по-късно към Евросъюза.

Преходният интервал от най-много 10 години беше в действие от 1 юни 2009 година и изтича в края на този месец, припомнят от външното ни министерство. По данни на миграционните служби на Швейцария към края на предходната година в страната обитават непрекъснато 11 600 българи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР