От 1 юни 2022 г. Столична община вдига двойно глобата

...
От 1 юни 2022 г. Столична община вдига двойно глобата
Коментари Харесай

Глобата за вдигане с паяк в София скача двойно

От 1 юни 2022 година Столична община подвига двойно санкцията за наложително повдигане на погрешно паркирани коли с паяк. Цената ще се промени от 60 на 120 лева Причина за повишението е, че таксата за наложително репатриране не е променяна от 2012 година

" Центърът за градска подвижност е една надълбоко неефективна и нереформирана конструкция, само че няма нищо общо с това, че градският превоз постоянно и във всеки град е на загуба, тъй като това е социална услуга, която се дофинансира. Факт е, че зоната за платено паркиране би трябвало да е едно перо, което генерира доходи, които по-късно могат да бъдат реинвестирани в други браншове ", разяснява за " Радио София " Андрей Зографски от " Спаси София ".

Той прикани хората да закупят годишна карта за градски превоз изключително поради обстоятелството, че следва промяна в тарифната политика.

По думите му, Центърът за градска подвижност е неефективна конструкция и даде за образец Белград, където приходите са двойно по-големи. " За разлика от 300-те контрольора, които тук ръчно, механично правят надзор, в Белград има единствено 20 индивида с автоматизирани коли ", сподели Зографски.

" Ние от " Спаси София ", от години предлагаме да се вкара механизъм, развой, сходен на този в Белград или Варшава, където контролът по паркирането е автоматизиран, няма потребност от наемане на войска, безусловно от контрольори, хора свързани с контролната активност. Тя се понижава доста и доста повече средства остават за реинвестиране в инфраструктурата ", сподели Зографски и добави, че за толкоз години Центърът за градска подвижност не е съумял да построи нито един паркинг. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР