От 1 януари всички пенсионери, които имат персонален идентификационен код

...
От 1 януари всички пенсионери, които имат персонален идентификационен код
Коментари Харесай

С ПИК може да се направи справка за пенсиите на интернет страницата на НОИ

От 1 януари всички пенсионери, които имат личен идентификационен код (ПИК) на Националния застрахователен институт, могат да създадат информация, обвързвана със своите пенсии, на интернет страницата на института.

Това споделиха от Национален осигурителен институт за „ Хоризонт “ по отношение на рекомендацията, която омбудсманът Диана Ковачева изпрати до шефа на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов.

В нея Ковачева упорства пенсионерите да получат служебно разпорежданията, в което са посочени преизчислените им пенсии.

От Националния застрахователен институт споделиха още, че за преизчисляването на всяка пенсия ще бъде издадено предписание, което ще се връчва на всеки при поискване.

В взаимозависимост от желанието на пенсионера, връчването може да се извърши и на място в приемната на съответното териториално отделение на Национален осигурителен институт посредством лицензиран пощенски оператор, с предложено писмо с противоположна квитанция или посредством системата за несъмнено електронно връчване на Държавната организация " Електронно ръководство ".

Преизчислените размери на пенсиите си хората ще стартират да получават с постоянното месечно заплащане за януари 2022 година, като към тях ще бъде изплатена и разликата сред старите и новите им размери за седемте дни от 25 до 31 декември 2021 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР