От 1 януари догодина да отпадне таксата от 5% върху

...
От 1 януари догодина да отпадне таксата от 5% върху
Коментари Харесай

Отпада таксата от 5% върху приходите на производители от ВЕИ

От 1 януари следващата година да отпадне таксата от 5% върху приходите на производители на електрическа енергия от възобновими енергийни източници, която се внася във фонд " Сигурност на електроенергийната система ", плануват поправките в енергийния закон, като задачата е да се подтиква производството на зелена сила, изясни вносителят на измененията депутатът от ГЕРБ Валентин Николов.

От Българска социалистическа партия подлагаха на критика поправката за студения запас, която планува за него да няма търгове, а електроенергийният систематичен оператор да купува така наречен разполагаемост за спомагателни услуги.

Таско Ерменков изясни, че преди и в този момент разпределението на запаса е ставало по неразбираем метод и изрази подозрение, че и в този момент няма да има задоволително бистрота.

" Въпреки рекомендациите в отчета на Световна банка нищо не беше направено във връзка с студения запас и потенциала до този миг. Сега още веднъж за нас, по неразбираем метод и на парче се споделя, че премахването на покупко-продажбите за закупуване на разполагаемост за леден запас съставлява още една стъпка към въвеждане на механизъм за обезпечаване на потенциал ".

Промените са следващата стъпка към цялостната либерализация на енергийния пазар у нас, съобщи Валентин Николов от ГЕРБ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР