От 1 януари до 31 декември всеки лекар, медицинска сестра

...
От 1 януари до 31 декември всеки лекар, медицинска сестра
Коментари Харесай

Месечни бонуси за една година: 600 лева за лекар, 360 за мед. сестра и 120 за санитар |

От 1 януари до 31 декември всеки доктор, здравна сестра и санитар, работещи в болница, без значение дали е частна, държавна или общинска, ще получават в допълнение заплащане всеки месец. Увеличението ще е друго - лекарите ще взимат по 600 лева върху заплатата, медицинските сестри - 360 лева, а санитарите - по 120 лева.  

Това заяви министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов пред бТВ. 

По думите му ние сме длъжници на тези хора, тъй като " макар неприятното заплащане на някои места, те не се отхвърлиха ".

На въпрос по какъв начин се лекува министър-председателят Бойко Борисов здравният министър посочи, че това е персонална информация, само че може да каже, че министър председателят се лекува, както всички останали жители и че точно на Борисов са думите: " Каквото е за всички, това е и за мен ".

Ангелов добави още, че първият му телефонен диалог с министър-председателя е бил в 3 сутринта, като за деня са се чули към 10 пъти, с цел да разискват проблемите и техните решения по отношение на разпространяването на COVID-19.

Зелени коридори

Проф. Ангелов сподели още, че изрично няма да се вкарват нови ограничения, тъй като " най-важните, които дават резултат, са обикновени и са в действие - носенето на маски и стерилизация ".

Единствената мярка, която ще бъде въведена, е за така наречен " зелени коридори ", т.е. хората над 65-годишна възраст и тези с хронични болести да пазарят в избран диапазон. 

" Именно за тях би трябвало да мислим ", каза отрасловият министър. 

Костадин Ангелов изясни, че в България има места, където има проблеми - това са София, Шумен, Бургас и Враца:

" Ние знаем за тях, подкрепяме ги, само че където хората не схващат резултата от тези ограничения, резултатът е неприятен ".

" Не е въпрос да се разпишат заповеди. Много значимо е хората да схванат, че всичко, което се случва, е облечено в разсъдък и той е ориентиран само и единствено да запази живота и здравето на българите. Важно е страната да бъде постоянна, хората да бъдат спокойни, че нещата са предвидими. Мерки, взети с разсъдък, дават резултат ", сподели Ангелов.

Той изясни, че първоначално сме били затворени, тъй като " укрепвахме системата, не знаехме какво е, само че стана ясно, че със затваряне няма да спрем вируса ".

Дистанционно образование

" Много е значим локалният метод, тъй като има учебни заведения, където няма нито един болен и тогава там постъпваме незаслужено. Присъственото образование е незаменимо, същото се отнася и за студентите ", съобщи Ангелов.

По думите му е значимо да има еластичност при вземането на решения, тъй като лутането няма да докара до печеливш резултат:

" Дори да затворим в този момент, няма да има резултат. Заболяването към този момент се популяризира дифузно и ние може единствено да направляваме неговото разпространяване ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР