Той коментира изказванията на председателя на ДПС Делян Пеевски по-рано

...
Той коментира изказванията на председателя на ДПС Делян Пеевски по-рано
Коментари Харесай

Христо Иванов: Пеевски се чувства употребен и измамен, че ще се измъкне от санкциите по Магнитски

Той разяснява изявленията на ръководителя на Движение за права и свободи Делян Пеевски по-рано през днешния ден, който твърди, че

Мога да ви уверя, че в никакъв случай, нито за секунда, не ми е минавало през разум да се кандидатирам за този пост, съобщи Христо Иванов. По думите му подобен диалог политически е неосъществим въобще.

Пеевски замеси моето име в следващата конспирация, съобщи Иванов и добави, че съпредседателят на ДПС няма да престане да го нападна. " Аз съм очевидец на неговите извънредно унизителни опити, заставайки безусловно на четири крайници, да се моли на всички хора, които счита, че имат нещо общо и някаква връзка с Америка, по всевъзможен метод, да излезе от листата на глобените по Магнитски ", изясни Иванов.

Както го предупреждавах, той не излезе от така наречен лист по Магнитски, няма и да излезе от листата и заради тази причина най-малкото няма да стане министър председател на България в никакъв случай и ще става все по-неудобен, в това число за тези, които го инсталираха в Движение за права и свободи, разяснява Христо Иванов. По думите му точно заради тази причина Пеевски ще продължи да го нападна, тъй като се чувствал използван и излъган в упованията си, че ще може да се измъкне от глобите по Магнитски.

Относно финансирането на партиите и набирането на средства, Иванов напомни, че неведнъж е предложил да актуализират системата за обществено финансиране, която по думите му е била разрушена с помощта на " ИТН ".

" Всяка от нашите партии в нашата коалиция настрана фондонабира, имало е кавги, заради които ние от " Да, България " сме били обект на внимание, доста сме деликатни по какъв начин фондонабираме. Докато в България не бъде възобновен естественият метод на финансиране на политическата активност, сходни кавги ще има. Затова приканвам да се върнем към обикновено обществено финансиране на политическата активност ", съобщи Христо Иванов.

Той беше безапелационен, че не е желал пари от предприемача Пламен Бобоков. " Аз пари от господин Бобоков не съм търсил и той, както можете да видите, не е измежду нашите спонсори. Тази изнервеност, тази кална акция, която виждате е смъртният вик на господин Пеевски, тъй като от ден на ден ще излиза наяве, че с него на върха нито ГЕРБ, нито Движение за права и свободи ще могат законно и стабилно да упражняват властта в България ", разяснява Христо Иванов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР