Според Конституцията на Украйна президентските правомощия на Володимир Зеленски, който

...
Според Конституцията на Украйна президентските правомощия на Володимир Зеленски, който
Коментари Харесай

Признава ли Русия Зеленски за президент на Украйна?

Според Конституцията на Украйна президентските пълномощия на Володимир Зеленски, който беше определен през 2019 година за петгодишен мандат, изтекоха в нощта против 21 май. (Видеото е архивно.)

Във военно състояние обаче Киев отхвърля да организира президентски избори, макар че правната система на страната не разрешава организирането единствено на парламентарни в тази обстановка, предава ТАСС.



Каква е позицията по въпроса на Русия, която води война в Украйна?

Руският президент Владимир Путин отбелязва, представен от ТАСС, че въпросът за легитимността на Зеленски би трябвало да бъде решен в Украйна от нейните политическа и правна системи.

На противоположно мнение е заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, който в изявление пред ТАСС декларира, че Зеленски нарушава законите на Украйна в опит да остане на власт след приключване на пълномощията му.

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя пък отбелязва, че всички медиатори за спокойно разрешаване на спора в Украйна би трябвало да вземат поради обстоятелството, че пълномощията на Зеленски са изтекли и след 20 май подписването на каквито и да било документи с него губи смисъл.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР