От 1 януари 2019 г. влиза в сила електронната винетка.

...
От 1 януари 2019 г. влиза в сила електронната винетка.
Коментари Харесай

От 1 януари влизат в сила електронните винетки

От 1 януари 2019 година влиза в действие електронната винетка. Вече са продадени 13 000, конвертирани са 47 000 хартиени стикера. Цените на всички типове винетки остават непроменени и през 2019 година
Столичани ще би трябвало да си купуват винетки за Северната дъга Пътен налог няма да се изисква за Околовръстния път
С влизане в действие на е-винетката отпада нуждата да се залепва книжен стикер на предното стъкло на пътното транспортно средство. При инспекция от контролните органи на пътя, водачите не са задължени да показват документ, удостоверяващ купена e-винетка.

Всички хартиени винетни стикери, купени през 2018 година и които изтичат след 1 януари 2019 година, резервират своята годност. Шофьорите би трябвало да ги запазят, залепени на предното стъкло на автомобила до датата, на която изтичат.
Нова тол полиция ще дебне за нередовни винетки Новият орган ще има право да ви стопира, да ви връчва наказателни постановления или фишове, издадени в предишното от "Пътната полиция "
Електронна винетка може да се купи посредством уеб страницата www.bgtoll.bg, мобилно приложение и терминалите за самотаксуване в Граничен контролно-пропусквателен пункт и комерсиалните обекти. Запазва се и обичайният метод за продажба - в брой в търговски обекти и в регионалните пътни ръководства на Агенция “Пътна инфраструктура”.

За тежкотоварните коли над 3,5 тона е-винетките ще са годни до 15 август 2019 година в това число. От 16 август 2019 година за тях се вкарва тол като актуален метод за събиране на такси.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР