От 1 февруари 2024 г. децата до 14 години ще

...
От 1 февруари 2024 г. децата до 14 години ще
Коментари Харесай

От 1 февруари децата до 14 г. ще пътуват безплатно в градския транспорт

От 1 февруари 2024 година децата до 14 години ще пътуват гратис в градския превоз. Децата до 7 години ще продължат да пътуват гратис по междуселищния авто превоз, а от 7 до 14 години – ще употребяват 50% понижение. Това излиза наяве от Постановление на Министерския съвет (ПМС) от 28.12.2023 година, с което досегашните понижения, одобрени от 1 февруари 2023 година и важащи до 31 декември, се резервират до 31 януари 2024 г. 

Според новата наредба възрастните жители и учащите ще употребяват 50% понижение от постоянната цена на абонаментните карти за градския превоз и междуселищните автобусни линии. Досега пониженията бяха сред 40 и 70% според от категорията и типа на пътешестване. Според измененията в условията, одобрени от министъра на превоза и известията, картите на деца от 7 до 14 години ще са лични и със фотография по одобрен пример. Освен това при издаването им ще се изисква и документ за идентичност на родителя/настойника, удостоверяващ непрекъснатия или сегашния му адрес.

Цените на картите за лица с увреждания и понижена продуктивност няма да претърпят промени.

Жителите на община Русе, закупили карти на 2 януари, ще имат право да ги преиздадат по новия по-изгоден за тях режим. Това оповестиха от пресцентъра на Община Русе. 

Община Русе има подготвеност да приложи новите разпореждания, считано от 1 февруари 2024 година Новите цени на абонаментите карти ще бъдат оповестени на формалния уебсайт на локалната администрация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР