От 1 до 28 февруари може да се гласува за

...
От 1 до 28 февруари може да се гласува за
Коментари Харесай

От 1 до 28 февруари може да се гласува за "Европейско дърво на годината - 2018"

От 1 до 28 февруари може да се гласоподава за "Европейско дърво на годината - 2018 " на treeoftheyear.org, оповестяват от фондацията "ЕкоОбщност ".

В осмото издание на състезанието ще вземат участие 13 страни. Всяка година се събират над 200 000 гласа от цяла Европа.

"Европейско дърво на годината " насочва вниманието към връзката сред общностите и природата, към смисъла на дърветата в културното и естественото ни завещание, означават от екипа.

Българските участници тази година са трите величествени секвои в местността Ючбунар, Кюстендилско, засадени в края на 19-и в. от известния лесовъд Йордан Митрев. Между "конкурентите " им са непокътнат локален вид ябълково дърво от Словакия, впечатляващ корков дъб от Португалия, вписан в Книгата с върховете на Гинес, дъб - знак на скаутското придвижване във Англия.

Тази година в състезанието се включват четири нови страни - Хърватия, Португалия, Румъния и Русия.

През последната седмица от гласуването - 22-28 февруари, резултатите ще бъдат скрити и настоящото класиране няма да е известно. Желаещите да гласоподават би трябвало да изберат две дървета и да потвърдят избора си посредством активиране на връзка, получена на посочен от тях електронен адрес. Победителите ще бъдат оповестени на церемонията по награждаването на 21 март - Международния ден на горите, в Брюксел.

С началото на тазгодишния конкурс "Европейско дърво на годината " стартира и нова самодейност в поддръжка на дърветата. Чрез нея ще се набират средства в помощ на покровителствен начинания на сдружението "Партньорство за околна среда " и на подкрепяните от него организации. Дарения за самодейността се вършат на treeoftheyear.org. Там може и да се посади алегорично виртуално дърво на картата на "Гората на донорите ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР