От 1 декември земеделските производители, кандидатствали по схемите за обвързано

...
От 1 декември земеделските производители, кандидатствали по схемите за обвързано
Коментари Харесай

От утре градинари и овощари доказват продукция за Кампания 2022

От 1 декември земеделските производители, кандидатствали по схемите за обвързано подкрепяне за плодове и зеленчуци и за зеленчуци – оранжерийно произвеждане за Кампания 2022, би трябвало да подадат документи за реализация на създадената продукция. Подаването на декларацията и електронния списък на документите за реализация по схеми СП съществена група, СП сливи и десертно грозде, СЗ–ДККП, СЗ-пипер, СЗ-МЗДП и СЗо се прави в интервала от 1.12.2022 година до 23.12.2022 година и от 09.01.2023г. до 17.01.2023 година в отделите „ Прилагане на схеми и ограничения за подкрепяне “ (ПСМП) в регионалните дирекции на Държавен фонд „ Земеделие ”. Изискуемите документи по изброените схеми следва да са издадени в интервала от 01.01.2022 година до 31.12.2022 г.

От 9 януари 2023 година претендентите по схемата СЗ – КЛЧ (картофи, лук и чесън) ще могат да подават декларацията и електронния списък на документите за осъществена продукция по схемата. Документи ще се одобряват до 8.02.2023 година в отделите „ Прилагане на схеми и ограничения за подкрепяне “ (ПСМП) в регионалните дирекции на Държавен фонд „ Земеделие “. Документите за осъществена продукция по схемата СЗ-КЛЧ следва да са издадени в интервала от 01.02.2022 година до 31.01.2023 г.

Утвърдените мостри на електронния списък на документите, доказващи реализацията на създадената продукция са налични за попълване след евакуиране от уеб страницата на Държавна фирма „ Земеделие “.

При попълване на приложения файл не се сплотяват редове, не се прибавят работни страници и по никакъв метод не се трансформира формáта на заложената таблица. Попълненият списък по пример се подава на електронен и книжен притежател, съпроводен от копия на описаните в него документи.

Не подлежат на подкрепяне претендентите по схемите за обвързано подкрепяне за плодове и зеленчуци, които не са дали и подписали изискуемата декларация и списък по пример, одобрен от изпълнителния шеф на Държавна фирма „ Земеделие “ за създадената от тях продукция, както и копията на документите, които потвърждават нейната реализация в интервала по член 32 на Наредба 3 от 17.02.2015 г.

ДФЗ дава опция на претендентите по схемите да потвърдят създадената и осъществена от тях продукция (плодове и зеленчуци) и електронно през Системата за електронни услуги (СЕУ).

Всеки собственик с дейна регистрация в СЕУ може да вкара и изпрати към ИСАК, електронна информация от счетоводните документи, с които да потвърди създадената и осъществена от него продукция за плодове и зеленчуци след попълването на електронния списък в СЕУ.

Въведената информация постъпва и се зарежда в ИСАК към схемите за обвързано подкрепяне за плодове и зеленчуци (СП – съществена, СП – други, СЗ – П, СЗ – ДККП, СЗ – КЛЧ, СЗ – МЗДП и СЗо), за които стопанинът кандидатства. След това претендентът следва да посети персонално регионална дирекция на Държавна фирма „ Земеделие “, където е належащо да завери с автограф въведените данни и приложените документи, доказващи реализация на продукцията, както и да подпише декларацията по член 32, алинея 1 на Наредба 3 от 17.02.2015 година – което се явява финален стадий от процедурата по банкет.

С цел да бъдат обработени всички електронно подадени заявления през СЕУ от специалисти в ОД на ДФЗ, претендентите ще имат опция за електронно подаване на документи за реализация към ИСАК, както следва:

За претендентите по скица СП – съществена, СП – други, СЗ – П, СЗ – ДККП, СЗ – МЗДП и СЗо в период от 01 до 23 декември 2022 година и от 9 до 15 януари 2023 година, в това число.

За претендентите по скица СЗ – КЛЧ в период от 9 януари до 6 февруари 2023г., в това число.

Земеделски стопани, които към момента нямат самостоятелен профил, могат да получат достъп до СЕУ, след регистрация в системата посредством подаване на поръчка от секция „ Потребителски панел “ на https://seu.dfz.bg/ и удостоверение за идентификация на претендента посредством ОД на ДФЗ.

С оглед на създадената опция за въвеждане на документи за създадена и осъществена продукция за плодове и зеленчуци в СЕУ, документи изпратени посредством електронната поща от претенденти по схемите за обвързано произвеждане на плодове и зеленчуци, няма да бъдат одобрявани за акция 2022.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР