Освободеният бесарабски българин и брат на бившата шефка на Агенцията

...
Освободеният бесарабски българин и брат на бившата шефка на Агенцията
Коментари Харесай

Освободеният от руски плен брат на Райна Манджукова: Добре съм, нямам търпение да си дойда

Освободеният бесарабски българин и брат на някогашната шефка на Агенцията за българите в чужбина Райна Манджукова, който беше покорен от съветските военни и след това сменен , капитан Димитър Бурлаков сподели, че се усеща добре и няма самообладание да се прибере в България, предава БТВ.

Военният оцеля по знамение откакто хеликоптер МИ-8 на украинската войска беше свален при ракетни удари над Мариупол.

След злокобната вест, че е умрял, а по-късно, че е жив, само че в плен в Крим, на Велики четвъртък фамилията схваща, че Димитър е освободен и се намира в Запорожие.

Въпреки щастливата вест семейството употребява всичките си контакти в напъните Димитър да бъде сменен.

Човекът, който се обажда, с цел да зарадва фамилията, е вицепремиерът Ирина Верещюк. Тя дава отговор за филантропичните коридори, спасяването на хора и размяната на заложници.

„ Чувствам се някак си незаслужено облагодетелствана от това, че толкоз доста хора, майки, сестри чакат новина за своите синове. А ние единствено за 2 седмици, получихме всички дарове, които можеше да ни даде съдбата”, споделя сестра му Райна Манджукова.

Сега на ход е дипломацията, добавя тя, която не стопира да оказва помощ на бесарабските българи и бежанци от Украйна макар персоналната си болежка.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР