Освен верни домашни любимци кучетата помагат и на хората в

...
Освен верни домашни любимци кучетата помагат и на хората в
Коментари Харесай

Куче помага на парализирания си стопанин, бутайки количката му ВИДЕО

Освен правилни домашни любимци кучетата оказват помощ и на хората в доста области от живота. Например, поддръжката им е незаменима за хората в неравностойно състояние. Такава е и идната история. Видео, от която разгласяват изумени очевидци.

Кадрите демонстрират куче, което оказва помощ на своя собственик в инвалидна количка в предвижването.

Ситуацията демонстрира животното, което бута мъжа до пешеходната пътека. После то изчаква зелен сигнал на светофара и команда от стопанина си, с цел да стартира още веднъж да бута количката му по тротоара.

Ситуацията е снимана по улиците на мексиканкия град Екапетек.



После фрагментите са споделени в обществената мрежа Тик Ток, където срещат изумлението и възхитата на потребителите. Много то тях са вчепатлени от образованието на животното и неговата преданост.

Други напряко декларират, че в сърцата на доста хора няма толкоз доброта.

Но по какъв начин кучетата от другите породи поддържат връзка толкоз добре с хората? Проучване от университета Азабу, Япония, допуска, че разновидности в ген, участващ в производството на хормона на напрежението кортизол, може да са изиграли роля за опитомяването на кучета.

Това е по този начин, тъй като може да е разрешило на животните да развият умения, с цел да взаимодействат и поддържат връзка с хората.

В списание Scientific Reports, създателите декларират: „ Тествахме 624 кучета и потърсихме гени, виновни за връзката с хора.

Генът MC2R беше най-ефективен за уменията на кучетата в двустранен тест за избор и задача за решение "

И до момента в който учените търсят биологичните аргументи за качествата на домашните любимци, ни остава просто да приемем добрината, която са способни да излъчват – даже без нито една дума.

Превод: GlasNews.bg

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР