Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси, когато би трябвало да бъдем в действителност доста съществени. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

ПРОКУРАТУРАТА ОЩЕ МЪЛЧИ ЗА РЕКОРДНО ГОЛЯМАТА ТЕРАСА Пожарна охрана " АПАРТАМЕНТГЕЙТ "
Държавното обвиняване към този момент не демонстрира, че обръща внимание на сигналите против зам.-председателя на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Антон Славчев по отношение на имотните му покупко-продажби, които бият всички върхове по цена за квадратен метър.
Коментар на Actualno.com : А за какво мълчи - *** в устата ли държи?

ЗЕМЕДЕЛСКИЯТ МИНИСТЪР: КЪЩАТА НА МАНОЛЕВ НЕ Е ПРОВЕРЯВАНА СЛЕД КАТО Е ЗАРАБОТИЛА
за къщата на Манолев имало инспекция на място, в това число замерване дали планът е изпълнен по този начин, както на хартия. Имало и инспекция при заплащането, само че след довеждане докрай на плана не била правена инспекция дали къщата се употребява по предопределение.
Коментар на Actualno.com : Не е правилно! 100% е имало доста посетители на инспекция, но са си не запомнили анкетните карти някъде в къщата!

АНДРЕЙ СЛАБАКОВ МИСЛИ, ЧЕ РОДИТЕЛИ, КОИТО НЕ ВОДЯТ ДЕЦАТА СИ НА УЧИЛИЩЕ, ТРЯБВА ДА ХОДЯТ В ЗАТВОРА
Последва въпрос на водещия на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев – кой тогава ще води децата на учебно заведение?
Коментар на Actualno.com : Слабаков да вземе да понаучи що е то Европейски парламент, това не му е телевизионно шоу!

СЪДЪТ ВЪРНА ШОФЬОРСКАТА КНИЖКА НА МЕСТАН
" В сегашния случай от събраните досега данни по делото не се открива разследваното действие да се отличава с по-висока от типичната за този тип закононарушения социална заплаха и в обжалваното разпореждане не е налице изясненост осъществяването на какво друго закононарушение ще бъде осуетено с отнемането на свидетелството за правоуправление на обвинения ", пишат от съда в публично известие.
Коментар на Actualno.com : Още малко и ще вземе да му се извини!

ЦВЕТАНОВ съдебна експертиза СКРИ ОТ ВЪПРОС ЗА НЕСЪОТВЕТСТВИЕТО ОТ НАД 136 ХИЛ. ЛЕВА В ДОХОДИТЕ МУ
" Ама апелирам Ви се " – това беше реакцията на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов и началник на предизборния щаб на ръководещата партия на въпрос на Actualno.com по какъв начин ще разяснява несъответствието от 136,5 хиляди лева в приходите и разноските на фамилията му за интервала 2003 - 2013 година, открита от КНОПИ по данни на Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт и по банкови извлечения.
Коментар на Actualno.com : Няма какво да ни се молите, господин Цветанов - приказвайте!

Вторник, 23 април
РЕГИСТРИРАХА ИВАНЧЕВА ЗА ЕВРОДЕПУТАТ, БИЛЯНА ПЕТРОВА - КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ
Списък с имената на хилядите подкрепящи кандидатурата на Десислава Иванчева за самостоятелен претендент за Европейския парламент беше импортиран в ЦИК. Събрани са над 5000 подписа, разкриха издигащите Иванчева от ИК ”Непослушните” и пиарът на отстранения кмет на Младост Петър Кърджилов. На въпрос на Actualno.com дали Биляна Петрова ще взе участие под някаква форма в изборите за европейски парламент, Кърджилов уточни, че няма, само че тя ще бъде издигната за претендент за кмет на София.
Коментар на Actualno.com : Докарахме я надалеч оттатък кривата круша...

УНСС ЗАПЛАШЕН ОТ ФАЛИТ НАВРЪХ 100-ГОДИШНИНАТА СИ
В навечерието на 100-годишния си празник Университетът за национално и международно стопанство (УНСС) е застрашен от банкрут поради дадено, само че неполучено финансиране от страната.
Коментар на Actualno.com : Бизнес университетът не може един бизнес проект да си направи - най-малко по този начин наподобява от позицията на финансовото министерство.

УЧИЛИЩАТА ВЕЧЕ ЩЕ ВЪЗПИТАВАТ И В ПАТРИОТИЗЪМ И ТОЛЕРАНТНОСТ
Учителите, взаимно с родителите, ще би трябвало да възпитават учениците в национализъм и да възпират " поведенчески прояви на народен нихилизъм ". Това са част от ограниченията, залегнали в новата Стратегия за възпитателната работа в просветителните институции (2019 - 2030 г.), показана от Министерството на образованието и науката.
Коментар на Actualno.com : Ако може да възпитават просто хора, само че си е мъчно - тогава кой ще остане да гласоподава?!


ДЕПУТАТИТЕ ПРЕМАХВАТ ЧАСТ ОТ БЕЗУМИЯТА В ЗАКОНА СРЕЩУ МРЪСНИТЕ ПАРИ
Става дума за Закона за ограниченията против прането на пари, който изисква до 12 май стотици хиляди компании, институции, организации, свободни специалности да внесат в ДАНС свои вътрешни правила за надзор и попречване на прането на пари.
Коментар на Actualno.com : Махат, като ги измъдриха!

ПРОКУРАТУРАТА ЗАПОЧВА ПРОВЕРКИ НА ВСИЧКИ КЪЩИ ЗА ГОСТИ, ФИНАНСИРАНИ С ЕВРОПАРИ
Това се случва след свадите с парцела на някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев и плана на компания, обвързвана с бащата на мъжа до Елена Йончева.
Коментар на Actualno.com : И това откакто Европейски Съюз ни тресна едни милиони санкции и то много от дълго време - само че прокуратурата е заета с " ало " измамници, не е по такива дребни работи...
СЪДЪТ ОБЯВИ НАЗНАЧАВАНЕТО НА КМЕТА НА " МЛАДОСТ " ЗА НЕЗАКОННО
Според арбитър Мария Ситнилски единственият легален кмет след ареста на Десислава Иванчева е посоченият от нея Петър Кърджилов. Решението на съда не е дефинитивно и може да се апелира.
Коментар на Actualno.com : Уникално смешно става!

МЪЖ ПОЧИНА НА ПРАГА НА СТОЛИЧНА БОЛНИЦА, СЛЕД КАТО Е БИЛ ИЗПИСАН
„ Отидох на регистратурата, почнаха да ме разпитват от коя хирургия бил, по какъв начин се споделя. Аз им споделих, че не ме интересува, да изкарат някой, тъй като индивидът лежи на земята, чакахме, чакахме по едно време излезе една дама и почна да го пита за обществения му статус и за това, дали е женен или осигурен”, описа свидетел.
Коментар на Actualno.com : Каквото имаме да кажем, сме го споделили ТУК!

КПКОНПИ САМА Е КАЗВАЛА, ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА съдебна експертиза ДЕКЛАРИРАТ ТЕРАСИ
По незнайни към този момент аргументи комисията е разпоредила, че не е наложително да се заявява " разгърната застроена повърхност в кв. м ", макар че такава рубрика съществува в одобрената от нея декларация. Така заемащите висши постове в страната получават картбланш да не заявяват изби, тавани, тераси и други
Коментар на Actualno.com : Защо въобще заявяват каквото и да е? Ние си знаем какви са!

ОБЯСНЕНИЯ Пожарна охрана ТЕМАТА " ТЕРАСИ ": ТРЯБВАЛО НАРУШИТЕЛЯТ ДА РАЗРЕШИ ПРОВЕРКА
" Очакваме подпомагане от лицето, което е извършител. Когато индивидът не ви отвори, нямате доста механизми да влезете. По принцип можем да звъннем на полиция, само че това не е направено през 2012 година (бел. ред. – тогава е имало опит за проверка) ", изясни кметицата на " Слатина " Наталия Стоянова.
Коментар на Actualno.com : Трябва и да се самопорицае, самонакаже, самоглоби, самовкара в пандиза...

БОРИСОВ ПАК БЛЕСТИ - ДАВА МИЛИОНИ НА УНСС, ДОКАТО ГОРАНОВ КАЗА, ЧЕ ИМА НАРУШЕНИЯ (ВИДЕО)
На въпрос кой ще заплати корепциите, Горанов отговори, че това е свястно запитване, като акцентира: " Искате в този момент да ми кажете, че с вашите пари ще платя корекциите, откакто аз не съм възложител ". Той добави, че 7,5 млн. лв. няма да са задоволителни. А Статев призна, че под корпуса имало тръбопровод и ел. апаратура под терена, които не били маркирани на първичните проекти, взети от основния проектант на София Здравко Здравков. Не би трябвало, уповавам се да не се случва повече, само че сме пред приключен факт – по този начин Борисов се оправда при въпрос какво ще стане, в случай че и някой различен на следващия ден пристигна и изиска 7 млн. лв. и се оплака, че с такива въпроси публицистите го слагат в неловко състояние.
Коментар на Actualno.com : Ние ще отговорим на следващия ден в случай че пристигна да изиска някой милиони - зависи КОЙ е и по какъв начин тъкмо ще ги желае! Но ще се дава, няма да е финален случай!

Разпети петък е. И както към този момент сподели Началника - не се работи, всички ще се мъчим! Гледайте да е по-качествено, уважаеми читатели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР