Освен с по-добро настроение, началото на пролетта идва и с

...
Освен с по-добро настроение, началото на пролетта идва и с
Коментари Харесай

Мъжът, Жената и парадоксът, който крепи любовта им

Освен с по-добро въодушевление, началото на пролетта идва и с още положителни аргументи да вървим по-често на спектакъл. Театрална работилница " Сфумато " ни дава една такава с шестата си премиера за този сезон.
 Prima Facie с Елена Телбис - премиера на новия моноспектакъл в „ Топлоцентрала “
“На пръв взор ” - Елена Телбис в търсене на правдивост в Prima Facie

Актрисата слага нов моноспектакъл на българска сцена

Най-новото на тяхната сцена е представлението " Свлачище " по Васил Балев. Негов режисьор е Григор Антонов, който този път работи с актьорите Александра Василева и Свежен Младенов.

Двамата са единствените и основни настоящи лица в пиесата и както можем да предположим, ще ни потопят в една любовна история. В нея Мъжът и Жената са показани като двама изтощени играчи. А играта им е постоянно с нови правила напълно не инцидентно - с цел да не почине любовта посред им и да остане пламъкът жив.
 Снимка 659454

" Началото е разрушително. Парадоксът е, че рушиш, с цел да поддържаш здрава структурата. Играта e както при сумото - единият състезател би трябвало да избута другия отвън очертанията на терена. Мъжът или Жената би трябвало да изтласка другия отвън рутината на връзката, отвън полусънното повтаряне на дните. Всичко в тази игра е същинско, само че наподобява на измислено. Играта замязва на танц ", споделя режисьорът Григор Антонов за постановката.
 Снимка 659453

Част от екипа, виновен за реализирането ѝ на сцена, са също и Светослав Кокалов, който работи по сценографията, Петя Стойкова, на която са поверени костюмите, както и Христо Намлиев, композирал музиката.
 Икар 2024: Кои са спечелилите на театралните награди
Кои са наградените с Икар за 2024 година

Мария Каварджикова получи премия за извънреден принос

Премиерата на " Свлачище " е на 3 април от 19 ч. в Театрална работилница " Сфумато ". Следващата дата на представлението е 27 април, а цялата информация за него е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР