Освен да ни уплашат и стреснат, гларусите не могат да

...
Освен да ни уплашат и стреснат, гларусите не могат да
Коментари Харесай

Специалист: Гларусите започват да се държат като хищници но не са опасни за нас

Освен да ни уплашат и изплашен, гларусите не могат да ни навредят съществено физически. Характерно за тях е това, че са колониални, по тази причина при нахлуване в тяхна територия могат да станат нападателни. Това изясни пред Дарик ръководителят на Дружеството за отбрана на птиците Петър Янков.

Според него, проблем с популацията на гларусите има и той би трябвало да бъде решен с хуманни способи. Тази птица не е предпазен тип и може да се влияе върху числеността й, добави експертът.

В страни като Гърция и Испания да вземем за пример това към този момент се прави с хуманни способи и дава резултат, добави Петър Янков.

Всички сме виждали по какъв начин гларусите се спускат и събарят храна от ръцете на минувачите. Особено постоянно това се случва в региона на централния площад „ Независимост ”. Според Петър Янков, виновност за това имаме и ние поради лекомислената си приемливост.

„ В доста заведения гларусите даже вървят по масите, хората ги хранят. Те схващат, че индивидът не е заплашителен противник и защото са интелигентни, се възползват от обстановката ”, изясни Янков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР