Освен че внесе огромен хаос в образователната система, на от

...
Освен че внесе огромен хаос в образователната система, на от
Коментари Харесай

Образователният синдикат избухна - иска оставката на Стойчо Кацаров заради тестването в клас

Освен че внесе голям безпорядък в просветителната система, на от начален стадий генерира и поддържа дискриминационни разделения и голям % изключени от системата възпитаници. Синдикат „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ е шокиран от пагубното отношение на държавното управление и здравното министерство към тях, пишат специалистите в разбор, изпратен до медиите.

Вредите от досегашния локдаун бяха големи и са мъчно поправими. Здравния министър Стойчо Кацаров беше в основата на този учебен локдаун. Нищожно ниският 0,035% % на инфектирани възпитаници сподели здравното безсмислие на тази мярка.
свързани новини1180преди 2 часа3982на 04.12.2021
Синдикат “Образование “ желае оставката на министър Кацаров за учебен към българските възпитаници! Тръгването на всички при тестване един път седмично е закъсняло решение. Това продължава да генерира разделяне в системата и най-малко 15% ще останат отвън нея, заради противоречие за тестване.

Непланираните светкавични решения към най-голямата в България обществена сфера – обучение основава голямо напрежение към учители, родители и шефове, и този жанр на ръководство би трябвало неотложно да се промени!

И въпреки всичко връщането на всички в клас е допустимо по-малко неверното решение за тях. Всички учители и шефове, които вземат участие в организирането на проби в клас, следва да получат в допълнение заплащане е предлагането на Синдикат „ Образование “, а отпускът за възобновяване след ваксина, да бъде и след третата доза. 53% са имунизираните български учители, а още най-малко 35% имат открити антитела. Затова просветителните институции са допустимо най-безопасната среда в България.

Към новия министър на МОН и неговия управленчески екип синдикати и общество имат големи упования. Обществото чака смяна в просветителната система, с цели: префокусиране от университетски познания към практиката и пазара на труда;
еднакъв късмет за всички възпитаници, без значение от обществения статус и географското положение; физическа среда в просветителните институции в унисон с наредбата за физическата среда и средно-европейските стандарти; просветителна система, която е деполярна и не генерира частни уроци и, несъмнено, още доста действителни резултати.

Учителите чакат: просветителни политики да се образуват и ремонтират с експертния потенциал на учителските синдикатите, а освен с специалисти на МОН и неправителствени организации; да се изкорени политическото въздействие в просветителната система и тя да стане обединяваща; бюджетът за обучение да доближи 6% от Брутният вътрешен продукт в границите на три години, като през 2022 да бъде най-малко 4,6%; да се усилят ЕРС с 25% в бюджет 2022; да се усилят заплатите на учители и шефове с 15% от 1.01.2022 година; да се спре „ политическото “ говоренето за премахването на делегираните бюджети и се направи смяна на настоящите в този момент съставни елементи в тях, като се прибавят нови, при увеличени финансови средства за образование; да се върне възпитателната роля и функционалност на българските учители и българското училище; да се образува сполучлива политика за привличане и задържане на млади учители, на фона на 57,3 години междинна възраст при педагозите в България.

Българските учители да преминат към второкласен труд, като редом с това се образуват обезщетителни механизми за отбрана и битка против напрежението в учителския труд.

Във връзка с дебата за започване на образователната година от 1 септември, дано това решение да не се взема преждевременно и политически. Ако се върнат в клас на 1 септември, то учители и шефове ще стартират на 15 август, което е безусловно недопустимо за Синдикат “Образование “ към КТ “Подкрепа “.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР