Остров Мавриций се подготвя за наближаването на интензивен тропически циклон,

...
Остров Мавриций се подготвя за наближаването на интензивен тропически циклон,
Коментари Харесай

Циклонът Фреди приближава остров Мавриций

Остров Мавриций се приготвя за наближаването на натоварен тропически циклон, като полетите до тази привлекателна за туристите островна страна в Индийския океан бяха анулирани, а публичният превоз - спрян. Метеорологичната работа на Мавриций (MMS) издаде предизвестие за циклон от клас 3, като съобщи, че предстоящите пориви в центъра на циклона " Фреди " могат да доближат към 300 км/ч, съобщи БГНЕС. 

Метеоролозите оповестиха, че бурята е била с център на към 275 км североизточно от острова в 03 ч. по Гринуич и се е движела на запад-югозапад с нараснала скорост с към 30 км./ч. " По тази траектория " Фреди " продължава рисково да се доближава към Мавриций и съставлява директна опасност ", обявиха от метеорологичната работа.

" С приближаването на " Фреди " към Мавриций бурните талази евентуално ще причинят заливане на крайбрежието в рисковите региони. Поради това строго се предлага да не се излиза в морето ".

Отменени са полетите до редица интернационалните дестинации, а всички полети сред главния остров и отдалечения остров Родригес са спрени.

" Air Mauritius ” следи от близко обстановката дружно с управляващите и ще осведоми пасажерите за развиването на обстановката ", съобщи националният транспортьор на своя уеб страница.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР