Остри политически реакции на случилото се в Северна Македония от

...
Остри политически реакции на случилото се в Северна Македония от
Коментари Харесай

Как депутатите коментираха случилото се в Скопие?

Остри политически реакции на случилото се в Северна Македония от политическите партии. Заговори се за насаждана ненавист, вероломно нахлуване и се зададе въпрос - за какво постоянно българите са тези, които са атакувани.

Всички бяха безапелационни, че  Северна Македония би трябвало да съблюдава уговорката си и да вкара българското малцинство в конституцията на страната.

Тревожно е, че такива случаи зачестяват - разясниха депутати.

Представители на българското посолство са в непрекъснат контакт с потърпевшия наш съотечественик

„ Много огромна паника буди реакцията на македонските управляващи, които вместо да помогната на сънародниците ни като че ли са вложили старания да арестуват българските почитатели, в сравнение с да схванат по какъв начин се е стигнало да закононарушението. Не мисля, че тази страна е подготвена да се причисли към Европейски Съюз “, изясни Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС.

Според ПП-ДБ нападението над българи е неприемливо.

„ Спортът е един от методите да градим мостове с най-близките ни съседи. Дай боже, това лято да включат македонските българи в конституцията, където си им е мястото “, сподели Даниел Лорер от ПП-ДБ.

„ Българите в нашата Македония са преследвани, бити, смачквани. Македонската страна се усеща безнаказана и покровителствена от Брюксел “, съобщи Цончо Ганев от „ Възраждане “.

И съгласно БСП  казусът е обвързван и с конституционните промени.

„ Според нас най-силният политически сигнал би бил оптимално бързо да се преодолеят спънките и да бъде изменена конституцията, да бъдат включени българите в нея “, сподели Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия.

Според нея в Северна Македония има сили, които желаят да попречват вписването на българите в конституцията

От Има Такъв Народ приканиха за незабавни ограничения.

„ Поредната провокация на територия на страна, която няма място в Европейски Съюз сега. Не знам какво би трябвало да стане, да убият българин ли, с цел да може страната ни да заеме последна позиция “, съобщи Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

Движение за права и свободи през днешния ден не разясниха тематиката.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР