Остри критики за подвеждащи и безотговорни послания по сериозната тема

...
Остри критики за подвеждащи и безотговорни послания по сериозната тема
Коментари Харесай

ПР общността критикува кампанията за раждаемост с послания като Чашка С без силикон

Остри рецензии за подвеждащи и безотговорни послания по сериозната тематика за родителството в акцията за повишение на раждаемостта на неправителствената организация " ДНК - Движение за национална идея ", насочи в петък Българското сдружение за връзки с обществеността (БДВО), в което членуват най-големите пиар компании в страната.

Според позиция на Комисията по професионална нравственос към БДВО, която е изпратена и до основателите на акцията, те са нарушили етичните правила при отправянето на провокативни визуализации и послания като: " Селфитата с деца събират повече лайкове ", " Майка ти ще се зарадва повече на внуче, в сравнение с нов тиган ", " Чашка " C " без силикон ", " Бащинството те прави доста по-привлекателен “.

Пиар общността се е обединила към мнението, че акцията, с оповестена цел да се насърчат младите двойки да станат в точния момент родители, в действителност съдържа изразни и образни средства, които накърняват правата както на дамите, по този начин и на мъжете.

" Подбраните послания в акцията внушават на първо място, че посредством основаването на семейство и деца постигаш краткотрайно персонално самоусъвършенстване или следваш фешън тренд, натрапен от обществени медии. Спрямо целевите публики, които акцията фиксира (хора сред 20 и 35 години), това е подвеждащо и манипулативно, тъй като обвързват трендове от обществените медии с значимата тематика за виновното родителство ", показва се в позицията.

БДВО счита, че посланията и визиите в акцията предизвикат, само че не носят и не насочват към образоване на младежите по тематиката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР