Остра позиция на Българския лекарски съюз само ден, след като

...
Остра позиция на Българския лекарски съюз само ден, след като
Коментари Харесай

БЛС: Незабавно спрете електронните рецепти!

Остра позиция на Българския лекарски съюз единствено ден, откакто беше въведена електронната рецепта за антибиотици, която напълно измества хартиения вид.

Незабавно да се приключи издаването на електронните предписания, прикани ръководителят на Съюза доктор Иван Маджаров, представен от bgonair.bg.

По думите му всеобщо от страната идват сигнали за връщане на пациенти, на които аптеките отказвали да им продадат наставления по електронен път антибиотик. Фармацевтите желали от пациентите да се върнат при персоналния си доктор, който да им изпише различен антибиотик, обяснявайки, че към този момент предписаният липсва.

Според Българския лекарски съюз, обаче, това не е правилно, тъй като единствено преди дни тези антибиотици били налични. От съсловната организация са безапелационни - комерсиалният интерес движи смяната в лечението. И лекарите отхвърлят да работят под диктата на аптеките.

„ Ако в някоя аптека липсва лекарство, което е изписал лекарят, това не е проблем на електронната рецепта. И преди в случай че е имало бяла рецепта и лекарството, което е трябвало да го има в аптеката, го е нямало - ние не сме знаели за това, в този момент го разбираме. До края на месеца ще се съберат всички тези дефекти на сегашната система и тя ще се усъвършенства ”, съобщи проф. Христо Хинков, министър на опазването на здравето. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР