Оставката на Цветан Цветанов е част от вътрешнопартийни неща и

...
Оставката на Цветан Цветанов е част от вътрешнопартийни неща и
Коментари Харесай

Каракачанов: Оставката на Цветанов е проблем за ГЕРБ

Оставката на Цветан Цветанов е част от вътрешнопартийни неща и няма по какъв начин да бъдат обсъждани с нас. Явно след диалога на Цветан Цветанов с Бойко Борисов, самият Цветанов е решил, че е най-добре да се отдръпна от всички постове. Нещо сходно се очакваше, сподели в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов “, вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация, Красимир Каракачанов.

Ние не сме съперници с ГЕРБ, ние сме сътрудници. Конкуренти ще бъдем на локалните избори. Дали ще се разстрои партията- не знам, само че допускам, че в случай че една партия като Вътрешна македонска революционна организация да вземем за пример, която е построена на някакви идейни правила, водачът е значим или заместник-председателят е значим, само че в действителност по-важни са концепциите на една политическа групировка. Лично аз не считам, че ще се разстрои ГЕРБ, тъй като там водача и престижа е Бойко Борисов. В края на краищата те си вършат оценка на техните фрагменти и това си е тяхно право. До колкото съм следил нещата, Цветанов отговаряше повече за съдружните връзки в Народното събрание. Мисля, че неговият заместник- госпожа Дариткова също се оправя добре в връзката в Обединени патриоти. Не ми се има вяра оставката на Цветанов да докара до някакви съществени разтърсвания, сподели още той.

Отношенията в дребната коалиция са комплицирани както постоянно. За изменничество не мога да приказвам. Ако някой напусне обединението и премине и стартира да поддържат Българска социалистическа партия, или Движение за права и свободи, несъмнено това би било изменничество. Вие знаете, че от най-малко една година са комплицирани взаимоотношенията, първоначално сред господин Сидеров и господин Симеонов, само че по-време на тази еврокампания нещата ескалираха до толкоз до колкото „ Атака “ решиха, че не е значимо какъв % ще вземат, а е значимо Вътрешна македонска революционна организация да не вземе народен представител. Искахме по време на тази акция да не се атакуваме, освен това, а и да запазим положителния звук между тях. За страдание това не се случи. Започнаха едни остри нападки, едни изцяло голословни обиди против нас. Това го оставяме настрани. Изборите минаха и седмица след тях тези дейности не престават. В края на краищата никой не държим принудително в обединението. Ако някой желае да напуска- да напуща, негов проблем, само че това не може да продължава постоянно,заяви Каракачанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР