Оставката на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов

...
Оставката на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов
Коментари Харесай

Десислава Танева смени Румен Порожанов, като министър на земеделието

Оставката на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов бе гласувана от Народното събрание, а на негово място бе определена Десислава Танева, която беше народен представител от ГЕРБ и ръководител на парламентарната земеделска комисия. За гласоподаваха 121 гласа народни представители, а 5 (от ДПС) бяха " срещу ".

Първите ми дейности като министър ще са за решаването на ежедневните проблеми на земеделците, които не са дребни, сподели в коридорите на Народното събрание Десислава Танева. " Моментът, в който става актуалната промяна, е пикът на една предизборна акция – извънредно изострена и нетипична за едни европейски избори. Със сигурност това дава отражение върху метода, по който се възприема промяната ", съобщи Танева. Според нея в следващата промяна в държавното управление няма нищо изненадващо. " Има доста проблеми на всекидневието, има репутационни проблеми и тях би трябвало да решаваме ", сподели Танева. Тя беше министър на земеделието и храните от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 година във втория кабинет на Бойко Борисов.

Оставката на Румен Порожанов беше поискана през вчерашния ден от премиера Бойко Борисов поради почналото следствие за злоупотреби с европейски средства в Държавен фонд " Земеделие ", когато институцията е ръководена от Порожанов. Скандалът с потреблението на европейски пари за строителството на къщи за посетители, които се употребяват, като фамилни къщи с следствие на " Биволъ ". Заради такава корист оставка подаде заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев. Миналата седмица вестник " Сега " разкриха, че Порожанов е укрил в имотната си декларация пред комисията за противопоставяне на корупция парцели и доходи на брачната половинка си.

Смяната на Порожанов е седмата призната оставка на министър в третото държавното управление на Бойко Борисов, което е от две години. Борисов сподели през вчерашния ден, че оставката на Румен Порожанов е " ускорена ", тъй като е оставил на работазам.-директорка на фонд " Земеделие " Иванка Багдатова-Мизова макар разпореждането на Борисов, тя да бъде освободена.

Вчера водачът на Българска социалистическа партия заподозря, че оставката на Порожанов се е забавила, тъй като има обязаност с Делян Пеевски.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР