Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова няма да бъде приета,

...
Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова няма да бъде приета,
Коментари Харесай

Няма да приемат оставката на Теменужка Петкова, обяви Каракачанов

Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова няма да бъде призната, заяви пред bTV вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Решението е взето тази заран на среща с премиера Бойко Борисов, на която са участвали множеството министри, изясни той.

Теменужка Петкова подаде оставка поради договорката за ЧЕЗ, откакто стана ясно, че притежателят на купувача " Инерков " Гинка Върбакова е нейна другарка. 

Според Каракачанов Петкова няма виновност за договорката за продажба на ЧЕЗ и не може да управлява такива покупко-продажби. 

Само КЕВР може да се намеси в договорката, като отнеме лиценза постфактум, в случай че има нарушавания на закона от страна на купувача, изясни вицепремиерът.

Красимир Каракачанов разяснява и изказването на съветския патриарх Кирил, който разгласи, че си потегля наскърбен, защото Русия е приравнена към другите нации, взели участие в освобождението на България преди 140 години. 

" В тогавашната Руска империя армията е била многонационална. Финландските елементи са част от съветската войска. Батак е освободен от чеченци и други кавказки нации. Въпреки това не считам, че е обикновено който и да било да държи подобен звук на българския президент или на който и да е различен български чиновник. Ние сме суверенна страна ", посочи Каракачанов. 

Той отговори и на въпроси за нуждата от смяна на текстовете в Наказателния кодекс, свързани с неизбежната защита след случая, в който доктор Иван Димитров простреля Жоро Плъха. 

По думите му от " Обединени патриоти " са безапелационни, че актуалните текстове са остарели. Според него в закона би трябвало да бъде записано, че няма превишаване рамките на неизбежната защита, когато нападението е ориентирано против живота, свободата и половата цялост на жертвите, когато закононарушението се прави нощем, както и от две или повече лица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР