Оставката ми като председател на транспортната комисия в Столичния общински

...
Оставката ми като председател на транспортната комисия в Столичния общински
Коментари Харесай

Карлос Контрера: ГЕРБ реши да прехвърли националната сглобка и на общинско ниво

„ Оставката ми като ръководител на транспортната комисия в Столичния общински съвет не е обвързвана с изборите, а с цялостните връзки с представители на ГЕРБ, които се развиха през последната година “. Това съобщи пред БНР Карлос Контрера.

„ Има знакови въпроси, по които те не се преценяват с позицията на общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация. Търсят поддръжка от наши политически съперници, каквито са Демократична България и „ Спаси София “. ГЕРБ реши, че е добре да трансферира националната сглобка и на общинско ниво„.

Имаме политическо решение във ВМРО-София, че ще търсим патриотично-консервативна коалиция за предсоящите локални избори, уточни той в предаването „ Преди всички “.

 

„ Целта ни е да се противопоставим на по-левия модел, който сега ръководи страната и ще се опита да се настани и в общината. Ще имаме листа, претендент за кмет на община и претенденти за кметове на региони. Номинациите текат. Решението ще бъде взето след средата на август “

 

Контрера уточни и какви са проблемите в градския превоз на столицата.

Темата за нощния транспорт в София се трансформира в ябълка на раздора в Столичния общински съвет. Намерението за смяна в номерацията на линиите също стана мотив за разногласия.

„ На вчерашното съвещание на СОС беше променено решението за преномерирането. Цялостна метаморфоза не се прави в края на мандата “.

 

Нещата в превоза от предкризисно положение стартират да се развиват в рецесия, съобщи общинският консултант.

„ Това се случва заради неналичието на финансиране и на капиталова стратегия. Това докара до проблеми в положението на автопарка. Друг проблем е неналичието на водачи. В момента липсват към 300 водачи в градския превоз. В сервизите също има недостиг на фрагменти. Възнагражденията и изискванията на труд са причина за това положение на нещата “

 

В момента експлоатираме рейсове, чиято междинна възраст надвишава 12 години, отбелаза още Контрера.

 

„ Заради коронавирус рецесията и последвалите рецесии с енергоносителите и войната в Украйна, капиталовата стратегия в столичния автотранспорт спря. Ситуацията измежду производителите също се утежнява. Ако в този момент извършите поръчка, най-рано след година и половина -две може да ви бъде доставен нов рейс “

 

bnr.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР