Остават дни до началото на гласуването за най-добро видео на

...
Остават дни до началото на гласуването за най-добро видео на
Коментари Харесай

Младежи показват как виждат многоезичния свят

Остават дни до началото на гласуването за най-хубаво видео на тематика многоезичието в цифровия свят, спечелилите от което ще бъдат оповестени в навечерието на 24 май. Проектът е проведен от EURid, регистърът, ръководещ.eu и.ею домейните от името на Европейската комисия.

Многоезичието е главен приоритет на Европейски Съюз. Стремежът на Европейския съюз да бъде обединен в многообразието е в основата на целия европейски план и хармоничното взаимно битие на доста езици в Европа е олицетворение на този блян. Езиците могат да построяват мостове сред хората, давайки ни достъп до други страни и култури и опция да се разбираме по-добре.

По данни на Евростат, към 2016 г, в страните от Европейски Съюз и ЕИП живеят над 700 000 български жители. Десетки хиляди са и младежите, които учат и работят в европейски страни. Чуждоезиковите умения за всички тях са значими, тъй като играят огромна роля за повишение на заетостта измежду младежите и на тяхната готовност за работа в чужбина. Те са също по този начин и фактор за конкурентоспособност: незадоволителните езикови умения са причина доста компании да губят бизнес и спънка за служащите, които биха желали да си търсят работа отвън своята страна. Поради това, Европейски Съюз работи всеки жител на Съюза да владее още два езика с изключение на родния си, а посредством цифровата тактика и домейните като.ею да резервира езиковото разнообразие.

EURid се стреми да усъвършенства многообразието от езици онлайн посредством своите домейни от най-високо равнище, интензивно съдействие по създаването на домейн имена със специфични знаци и присъединяване в общността.

В състезанието на EURid може да вземат участие всички младежи на възраст от 18 до 26 години, като отличените ще завоюват билети за DigitalK 2018, а спечелилият ще има опция да избере стаж с фокус върху маркетинг и ръководство на бизнес връзки в.eu Академията в Пиза, Италия или курс на тематика " Интернет ръководство " или " Киберсигурност " в Чехия и Пиза, Италия.

Срокът за подаване на материалите е 18 април 2018 година като по-късно за финалистите ще може да бъде гласувано на Фейсбук страницата на EURid. За да участвате във видео състезанието и научите повече за него и метода му на
протичане, посетете https://eurid.eu/bg/doteyuanniversary/.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР