Остават броени дни до края на 2021 г. Още една

...
Остават броени дни до края на 2021 г. Още една
Коментари Харесай

Календари с кауза за 2022 г.

Остават броени дни до края на 2021 година Още една година, белязана от Covid-19. Още една година, която мина под знака на " новото обикновено ", в което обществената отдалеченост, маските и спотаения боязън от вируса са част от всекидневието на всички ни. Вече сме подготвени да изпратим тази година и да затворим последната страница от остарелия календар, нетърпеливи да отворим първата от новия с вяра, сварявам и обич в едно по-добро на следващия ден.

Въпреки че модерните технологии напълно превзеха живота ни и не можем да създадем и крачка без своя компютър, таблет или смарт телефон, към момента имаме сантимент към положителните остарели хартиени календари . Точно както електронните четци не могат да заместят книгите, по този начин и календарът на телефона ни не може да замести хартиения му предходник. Но за какво да не бъде хем хубав , хем потребен... хем с добра идея . Предлагаме ви три вдъхновяващи български календара за 2022г., които имат всичко изброено в едно, че и доста повече.

Календарът " Живи планини "

Години наред Бранислав Бранков издава " календар със зашеметяващи планински фрагменти, които стопират дъха.

" Искам посредством " Живи планини " да споделям доста повече от красиви картинки. Искам да споделям с вас задачите прекарвания в планината, около тези фрагменти. Но тънката лента под датите на досегашните издания, не стигаше, с цел да предам цялостната палитра на страстите, които изживяваме измежду ледове и върхове ", споделя създателят на календара.
 Снимка 557466

Затова от предходната година " Живи Планини " към този момент е с по-различен формат - всеки обособен месечен лист има две страни. Лицевата страна обитава определения за месеца кадър и датите. На гърба на всеки месец обаче, ще намерим цялостната история на фрагментите, преразказана в текст и спомагателни фотоси, които да ни потопят още по-дълбоко в прекарванията по дивите и предизвикателни планини на Южна Америка и Алпите. Тъй като създателят има огромна обвързаност към Пирин, той отдава заслуженото и на нашата най-свирепа зимна планина посредством разкази и фотоси.
 Снимка 557464

По този метод " Живи планини " се трансформира в неповторим по рода си календар. Наполовина спомен и на половина справочник през планините, които са въздействали на Бранислав Бранков най-силно.
 Снимка 557465

По традиция, 40% от цената на всеки календар ще бъдат дарени за благотворителна идея. Тази година средствата ще бъдат предоставени за.

Календарът на Animal Rescue Sofia

" Ето го и него - календара, който всяка година избавя хиляди животи ", пишат от Animal Rescue Sofia на своята Фейсбук страница. С думите си те ни припомнят, че от една страна огромен % от животните от всеки календар през годините се осиновяват доста бързо. А от друга, че всички събрани средства от продажбата на календарите отиват за потребностите на приюта.
 Снимка 557473

Календарът за 2022 година е под мотото " Back to black " и е отдаден на черните животни - тези, които се осиновяват най-рядко, които прекарват най-дълго в приютите. А посредством него от Animal Rescue потвърждават, че черните животни са освен удивително красиви, само че и неповторими, и разнообразни.
 Снимка 557471

От години Animal Rescue Sofia се пробва да помогне с всички сили за решаването на казуса с бездомните животни. Неправителствената организация няма бюджет от Общината, страната или от институции в чужбина , а се устоя напълно и единствено от дарения.
 Снимка 557472

Идеята с календарите стартира като самодейност на, която одобряват с удоволствие. Креативното студио работи непринудено без възнаграждение и оказва помощ с каквото може на Animal Rescue Sofia за идеята по спасяването на бездомничетата. За 13-ти следващ път Wings Creative Studio подарява на кучетата в неволя своя гений. З а 13-ти следващ път календарът може да краси дома или офиса ни цяла година, с цел да ни припомня, че дружно оказваме помощ и вършим положително.

Календарът на " Сдружение Синдром на Даун България "

се ражда преди 12 години като съдружие на родителите на деца, наранени от тази генетична особеност. Основната им цел е да се борят за разрушаването на отрицателните стандарти, превъзмогването на предразсъдъците и оборване на митовете, наслоени в общественото пространство към опциите и спецификите на хората със Синдрома. И го вършат, с цел да могат децата да имат почтено бъдеще и да разпростират оптимално неповторимите си човешки качества .
 Снимка 557475

Хората от сдружението работят напълно на доброволчески и благотворителен принцип за възстановяване на отношението и консолидираното на децата със Синдром на Даун в обществото, като построяват техния положителен облик с информационно-образователни акции, част от които е и авторският им календар.
 Снимка 557476

Той се ражда в края на 2012 година Няколко години на календарите децата са снимани до известни български артисти, артисти, водещи, спортисти, а последните няколко издания са без звездно наличие. Календарът за 2022 година излиза под мотото " Малки и огромни положения " и образно показва какъв брой са пораснали дечицата от първото издание на календара до десетото му за идната година.
 Снимка 557477

" Ярки, цветни, усмихнати. Нашите дребни и огромни положения. Точно такива, каквито ние ги виждаме. Без задния проект на хорското недоумение и болните предубеждения. Богатството, което надали сме чакали, само че през днешния ден същински обичаме и ценим ", пишат от сдружението.
 Animal Rescue Sofia,
Календари с идея за 2020 година

Да стартираме новата година с едно положително дело

Средствата от закупуването на отиват за основаване на първия за България Даун Синдром Център за деца и младежи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР