Оставам на предишната си позиция, че правителство с Демократичния фронт

...
Оставам на предишната си позиция, че правителство с Демократичния фронт
Коментари Харесай

Докладчик на Европарламента: Черна гора може да не върви към ЕС

Оставам на предходната си позиция, че държавно управление с Демократичния фронт (ДФ) няма да получи поддръжката на Европейския съюз (ЕС), сподели докладчикът на Европейския парламент за Черна гора Владимир Билчик, съобщи Българска телеграфна агенция. В изявление за Нова М той повтори, че съществено се съмнява, че такова държавно управление ще е в положение да води политика на европейска интеграция. Той предвижда, че страната може да се върне обратно по европейския си път.

Билчик прикани депутатите да намерят решение на институционалната и политическа рецесия в Черна гора допустимо най-скоро - или посредством избор на ново държавно управление, или посредством осъществяване на изключителни избори. " Решението за новото държавно управление на Черна гора е в ръцете на народа и определените от него представители ", посочи Билчик и добави, че е значимо държавното управление да бъде ясно, мощно и стабилно ангажирано да работи за европейската вероятност на Черна гора.

„ Ние в институциите на Европейския съюз имаме съществени подозрения, че държавно управление с Демократичния фронт в него ще може и ще желае да работи безрезервно за европейската интеграция на Черна гора. Аз съм уверен, че в сегашния парламент има доста депутати, които са проевропейски настроени, които към този момент са потвърдили, че са ангажирани, и които, уповавам се, ще намерят излаз от тази рецесия и жителите ще имат държавно управление, което няма да води политика, която слага под въпрос ориентацията на Черна гора и демонстрира непосредственост с Москва, изключително в този сложен миг, когато войната в Украйна продължава “, споделя Билчик, който е представен от множеството черногорски медии. Според него сходен процес на политическата рецесия ще е нездравословен освен за Черна гора и нейното европейско бъдеще, само че и за целия развой на разширение на Западните Балкани.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР